Přejít k hlavnímu obsahu

PCS 5 Regional play-off: Domácím týmům se nedařilo, grandfinále bude mít pouze jednoho českého zástupce

22. 8. 2021 | 23:43 PUBG: Battlegrounds
Již dnešním dnem startuje víkendová uzavřená kvalifikace, z níž postoupí 3 nejlepší týmy mezi 16 vyvolených, kteří se utkají o hezký prize pool a poslední šanci postoupit na světový turnaj! Ve hře je pořád i několik domácích zástupců.
PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Update #1: Hned ze začátku turnaje jsme se dočkali překvapení v podobě nové akvizice Heroic, kterou byl hráč curexi. Toho můžou znát především fanoušci Entropiqu z minulého turnaje ESL Masters, kde se představil po boku českých hráčů. Důležité je zmínit, že skupina A má odehráno 6 zápasů, zatímco zbylí účastníci jen zápasy 3. Hned první hru jsme měli možnost vidět souboj mezi Entropiq a mForce, druhý jmenovaný byl však úspěšnější. I přes neúspěch však Entropiq další hru vyhrál, dokázal taktéž sbírat killy jak na běžícím páse, v této statistice všechny převyšují. Důležitější jsou ovšem výhry, doufejme, že ještě alespoň dvě přidají a zajistí si postup mezi evropskou elitu. Co se týče ostatních domácích zástupců, mForce na první hru nenavázal a zaujímá 5: místo. Již dnes je ovšem čeká 6 zápasů, kde budou mít šanci svou bilanci vylepšit. BLACK a Furafic Fark zaujímá 8. a 9. příčku, pokud budou chtít postoupit, musí začít sbírat vítězství. Yikees zaznamenal 10 killů a patří jim průběžná 13. příčka. Skvělým vstupem se prezentoval tým ENTERPRISE, který rovnou ve své první hře bojoval o vítězství, bohužel to nakonec nevyšlo a zbylé hry jim nevyšly, což stačí pouze na průběžné 16. místo Tabulku prozatím vede tým The Last Dance, který ve svých 3 odehraných hrách ukořistil 2 vítězství. Hry začínají opět od 19:00 na https://www.twitch.tv/amidivine!

Update #2: Druhý den přinesl nové vítěze, kvůli čemu se Entropiq v pořadí propadl na 3. pozici a zítra bude muset vyhrát alespoň jednu hru, aby si pojistil postup. Tým dne se stal SKADE, který dokázal vyhrát 2 hry za sebou, díky čemu se tento finský tým dostal do čela. Blízko k výhře měl i Nowikkův tým Black, v poslední hře večera ale neuspěli a skončili na 2: místě. Tento tým spolu s týmy Furafic Fark, ENTERPRISE ESPORTS a Yikees musí zítra vyhrát alespoň dvě hry, aby mohli pomýšlet na teoretický postup. Začíná se opět v 19:00!

Update #3: Třetí den byl velkou pohromou! Entropiqu se nedařilo přidat další vítězstvím, i přes největší počet killů v turnaji bohužel končí, to samé platí i pro ostatní domácí zástupce. Grandfinále, které začíná 18.9., se zúčastní pouze český hráč Miloslav „PiXeL1K“ Feik. Kvalitní hrou se prezentoval tým ENTERPRISE, i přesto, že tento tým nevyhrál měl k tomu několikrát blízko. Jednalo se o první účast ve finále uzavřené kvalifikace, bude zajímavé sledovat jak se tomuto týmu povede i v budoucnosti. Z kvalifikace EU West nakonec postupují týmy Vanir, Heroic a The Last Dance. Pro české fanoušky můžou být známí postupující hráči již zmiňovaný curexi z týmu Heroic a Momme z týmu The Last Dance, kterého jsme mohli párkrát spatřit v týmu Yikees.

PCS 5 konečné výsledky Regional playoff
PCS 5 konečné výsledky Regional playoff
Zdroj: PUBG Corporation

Již dříve jsme vás informovali, že se domácím zástupcům v kvalifikaci na PCS 5 dařilo a ve fázi Regional Play-off, která proběhne 20. až 22. srpna uvidíme početné zastoupení domácích střelců. V této fázi se opět hraje formátem MC (Most Chicken), tedy vítěz bere bod, z 24 nejlepších týmů postupuje pouze nejlepší trio. Cesta k vytouženému postupu do turnaje, ve kterém se hraje o 250 000 amerických dolarů, tak bude velice obtížná.

Týmy jsou rozděleny do tří skupin (A, B, C) po osmi. Každý den je na programu 6 zápasů, přičemž po třech se prostřídá složení. Více informací přináší tabulka níže, začíná se vždy Erangelem, poté následuje Miramar.

Harmonogram
Harmonogram
Zdroj: PUBG CORPORATION

Pokud vás zajímá, kdo je v které skupině, tak vám pomůže následující tabulka. Tučně vyznačené jsou týmy, které domácí fanoušky zajímají nejvíce. Ve skupině C se představí jediné celky s celou domácí sestavou v podobě Yikees a ENTERPRISE esports. Za první jmenované nastupují Seniks, FreeKill, LukeeV a Duff, za EP střílí TIXI, Dedrix, jANYY a Grendys. Nejpočetnější je pro nás skupina A se zahraniční sestavou organizace Entropiq, složenou z hráčů Lukarux, Naylup, ivas a Qbe, a také dalšími týmy s domácími hráči – Furafic Fark s Redgiebeardem a BLACK s Nowikkem. Ve skupině B se pak představí pouze Double v týmu mForce.

Skupina ASkupina BSkupina C
EntropiqSKADEThe Last Dance
FIVEHeroicEntropy
Furafic FarkApeksshiftW
Team BrutosVanirHavik Esports
BLACKPullUPWhere Team
Dont Shot plsteam snipRise and Win
Dangerous DolphinsmForceYikees 
VuptroxIntrepid FoxENTERPRISE ESPORTS

Harmonogram:

  • Pátek 20. 8. – 19:00 AvB (BLACK, Furafic Fark, Entropiq, mForce)
  • Pátek 20. 8. – 21:30 AvC (BLACK, Furafic Fark, Yikees, ENTERPRISE)
  • Sobota 21. 8. – 19:00 BvC (mForce, Yikees, ENTERPRISE)
  • Sobota 21. 8. – 21:30 AvB (BLACK, Furafic Fark, Entropiq, mForce)
  • Neděle 22. 8. – 19:00 AvC (BLACK, Furafic Fark, Yikees, ENTERPRISE)
  • Neděle 22. 8. – 21:30 BvC (mForce, Yikees, ENTERPRISE)

Z minulého článku jste za největšího favorita na postup volili Entropiq, následovaný týmem BLACK a sestavou ENTERPRISE. Uvidíme jak všechno dopadne. Kromě oficiálního vysílání bude k dispozici opět český komentář, který obstará streamer DivinE na svém Twitch kanále.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!