Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane soudí, že diváci věnují své peníze streamerům hlavně kvůli touze po pozornosti

23. 8. 2021 | 08:00 Twitch.tv
Hvězda Twitche Pokimane ráda vyjadřuje své názory na nejrůznější témata. Nyní se zamyslela nad tím, proč diváci dávají své peníze tvůrcům, kteří už tak mají peněz víc než dost.
Pokimane
Pokimane
Zdroj: Instagram - Pokimane

V minulosti například promluvila na adresu kontroverzních ASMR streamů, za nimiž stáli hot tub streamerky, nebo rozdávala rady, jak se vlastně stát úspěšným streamerem. O svých pocitech Imane "Pokimane" Anys hovoří otevřeně a beze strachu stejně jako tento měsíc, když přiznala, že se potýká se syndromem vyhoření.

Platforma Twitch nabízí sledujícím různé způsobu, jak mohou svého oblíbeného streamera podpořit. Třeba měsíční předplatné nabízí speciální privilegia, nejjednodušším způsobem ovšem zůstávají staré dobré „donates“. Někteří si občas pokládají otázku, proč jsou vlastně určití diváci tak ochotní věnovat své peníze streamerům, jimž rozhodně nechybí. Spíše naopak – velká jména získávají už tak často závratné částky prostřednictvím předplatného či partnerskými dohodami, přesto k tomu všemu mají i další zdroj příjmů přímo od svých fanoušků.

Nad tím se o víkendu zamyslela i sama Pokimane a nadhodila, že hlavním důvodem k darování je pozornost, které se dárci od streamera dostane, a to většinou tím, že během streamu řekne jeho jméno a poděkuje mu. Vše začalo tím, že Poki prohlížela Reddit a narazila na otázku: „Proč vlastně lidé dávají Twitch streamerům peníze?“ Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. „Protože lidé se nedostanou ani k tomu, aby se zamysleli: ‚Jak moc tahle osoba potřebuje moje peníze?‘ Lidé darují, protože chtějí něčí pozornost. A čím bohatším se někdo stane, tím cennější je jeho pozornost.“

Svou myšlenku nakonec zakončila tím, že nikdo neutrácí peníze zcela logicky 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a lidé dělají různé věci z mnoha dalších důvodů. Její slova mezi fanoušky vzbudila odezvu, kdy mnoho z nich s jejím úhlem pohledu souhlasilo. Ačkoliv ti nejbohatší streameři dary přímo nepotřebují k životu, finanční příspěvek je způsobem, jímž mohou diváci své oblíbence podpořit a poděkovat jim za jejich tvorbu. Zároveň to, že je někdo bohatší než jiní, neznamená, že si i malého příspěvku nebude vážit. Uvidíme, k čemu se Pokimane vyjádří příště.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Pokimane