Přejít k hlavnímu obsahu

Skvělý frozen! Slovenská hvězda dotáhla mouz ke dvěma výhrám, play-off však ještě není jisté

31. 8. 2021 | 12:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropský celek mousesports se po dvou prohrách v ESL Pro League vzchopil a stejným počtem výher dorovnal svou bilanci na 2:2. Největší zásluhou na tom měl právě devatenáctiletý slovenský střelec Frozen, díky kterému jeho tým stále drží postupovou šanci. V dnešním mači stačí porazit BIG!
Frozen
Frozen
Zdroj: HLTV.org

Hrozící se potopení lodě mousesports v ESL Pro League nenastalo. Po prohrách nad FaZe a NAVI se evropská sestava s velkou zásluhou frozena nabudila a dvěma výhrami se přiblížila k bráně play-off. Rozuzlení skupiny ale přijde až po dnešním finálním dni, scénářů je mnoho a o postup hraje většina celé skupiny C.

Myšáci si nejdříve při nedělním večeru vyšlápli na největší outsidery Evil Geniuses, kteří ale den předtím dost potrápili FaZe. Tým s naším zástupcem začal se svým sokem vyrovnaně, za teroristy na Infernu ale zahájil velkou show, na které se nejvíce projevoval frozen s 24 killy a ratingem 1.41, a výhrou 16:8 sebral americkému celku jeho mapu. Na té své jménem Nuke ale dexter a spol. začali špatně, EG si díky skvělému oBovi totiž za obranu dokázali připsat slušných deset bodů. Jenže mouz v druhé půlce rozjeli nezastavitelný vlak, který zase řídil výborný frozen s 26 zásahy do černého, a první tři body byly na světě.

V dalším klání, kde stále prohra znamenala konec v turnaji, se mousesports utkali s fnatic. Nová britsko-švédská sestava nehraje při své premiéře vůbec zle, se šesti body po skvělých výhrách nad FaZe a BIG stále drží postupovou šanci. V pondělí se jim ale nedařilo. Mousesports nejdříve začali na soupeřově Mirage trochu zlehka, aby pak za teroristy po prohrané půlce ALEXovi a spol. dovolili pouhý jeden bod a zvítězili 16:10. Druhá mapa Nuke byla podstatně vyrovnanější a rozhodnout muselo až prodloužení. Tam už se ale myšáci s ničím nemazali a vítězství 19:16 jim zajistilo už šest turnajových bodů. My můžeme být rádi ještě více, poněvadž to byl opět frozen, kdo táhl svoji partu za vítězstvím. Na Nuke se urval ze řetězu a připsal si nádherných 31 zabití.

V posledním zápase se mousesports utkají s BIG, kteří famózně dokázali o body obrat Natus Vincere a utekli tím hrobníkovi z lopaty. Stejně jako myšáci musí i oni bezpodmínečně zvítězit, skupina je řežbou až do konce!

Pokud se podíváme na tabulku po čtyřech kolech, tak postup mají zajištěný pouze hvězdy z NAVI. Stejný poměr vítězství mají i FaZe, kterým postup unikne jen při své prohře a výhrách fnatic a mouz. Frozen a spol. se zase mohou spoléhat jen sami na sebe, stačí jim pouze porazit BIG, kteří to s postupem budou mít mnohem složitější. Samozřejmě musí mouz porazit, zároveň však to samé musí zvládnout alespoň jeden z dvojice FaZe (vs. NAVI) a EG (vs. fnatic), což bude obrovsky těžké. Jako poslední se o vyřazovací fázi popere celek fnatic, jenž musí porazit Evil Geniuses a zároveň doufat ve výhru NAVI nad FaZe.

Tabulka skupiny C po 4. kole
1. Rusko Natus Vincere3-1120-100+209 b.
2. Evropa FaZe Clan3-1137-13+139 b.
3. Evropa mousesports2-2123-116+76 b.
4. Evropa Fnatic2-2134-138-46 b.
5. Německo BIG 2-2124-112+126 b.
6. Spojené státy americké Evil Geniuses 0-493-141-480 b.
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.