Přejít k hlavnímu obsahu

V Číně končí profesionální hráči. Na vině je zákon omezující hraní dětí

4. 9. 2021 | 10:00 Všechny hry Zajímavost
Čína je jedním z největších hráčských trhů, kde najdeme jak amatéry, tak profesionály. Spoustě hráčů ale země prakticky utnula šanci prorazit, protože jsou z velké části mladiství, kteří týdně mohou hrát jen 3 hodiny. Některé týmy tak se svými hráči rozvázaly spolupráci.
S šampionáty mají dětští profíci konec
S šampionáty mají dětští profíci konec
Zdroj: Riot Games

V Číně mají lidé spoustu restrikcí a všechny jejich sociální sítě jsou například kontrolované vládou. Děti pro změnu mohou ve volném čase trávit na počítači jen omezený čas, a právě tohle se mění k horšímu i nadále. Netýká se to navíc pouze běžných dětí, ale i těch, kteří hrají na profesionální či poloprofesionální úrovni. Aby tak organizace neměly problémy, tak své nezletilé hráče postupně vyškrtávají ze svých soupisek.

Druhá nejvyšší čínská liga LDL musela také upravit harmonogram závěru ligy. Semifinále bylo přesunuto na 6. září, zápas o třetí místo byl zrušen a finále se odehraje 8. září. Všichni hráči navíc musí být starší osmnácti let a zbytek má s profesionálním hraním utrum. 3 hodiny týdně totiž opravdu na takové úrovni nestačí.

Čína tak eliminovala spoustu mladých talentů, kterým do světa esportu vyhláškou zavřela dveře. Vždyť si jen vzpomeňte, že JackeyLove už v 17 letech ovládl světový šampionát. Je tak možné, že dokud nedojde ke změně, dalšího Uziho, iBoye a další hvězdy už čínská esportová scéna nepozná.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.