Přejít k hlavnímu obsahu

Po FaZe zpátky do akce? Brazilská legenda je blízko k dočasnému evropskému angažmá

8. 9. 2021 | 09:20 Counter-Strike 2 Spekulace
Už je to přes tři měsíce, co dvojnásobný vítěz Majoru coldzera sedí na lavičce FaZe Clanu a nikdo doteď nevěděl, co s ním bude. To se ale mění, hvězdný Brazilec má totiž údajně namířeno do dalšího evropského týmu Complexity, kde by podobně jako NaToSaphix nahradil zraněného k0nfiga.
coldzera
coldzera
Zdroj: HLTV.org

Evropský tým Complexity se podle zpráv portálu Dexerto, 1pv.fr a ge chystá oznámit podpis nejlepšího hráče z let 2016 a 2017, Marcela "coldzera" Davida, který by v týmu doplnil vzniklou mezeru za zraněného Kristiana "k0nfig" Wieneckeho. Dlouhodobou oporu týmu s hvězdou uprostřed dosud nahrazuje Niels Christian "NaToSaphiX" Sillassen, který s týmem v ESL Pro League S14 dokráčel, i po výhře nad SINNERS, až do čtvrtfinále.

Po této akci se ale vedení chystá udělat změnu, a to pořádnou. 26letý coldzera, který se v červnu rozhodl odstoupit ze základní soupisky FaZe a posléze byl spojován s možným příchodem do FURIE namísto hondy, je papírově asi určitě tou nejlepší náhradou na poli volných hráčů. Jestli to ale může šlapat, je velkým otazníkem.

V týmu sice potká svého krajana, zkušeného trenéra Luise "⁠peacemaker⁠" Tadeua, jenže s ostatními si moc nesedne ve své roli lurkera, protože jak kapitán Benjamin "⁠blameF⁠" Bremer, tak Justin "⁠jks⁠" Savage si v ní stejně jako on hodně libují. Fakt však je, že dvojnásobný šampion Majoru by byl pouze náhradou za zmíněného k0nfiga, a není jasné, na jak dlouho v týmu po případném angažmá setrvá. Sádra na ruce Dána bude po operaci zápěstí až do 15. září, přičemž následně ještě určitě nastanou všemožné rehabilitace.

V nové sestavě by Complexity šli do akce už 24. září v BLAST Premier Fall Groups, kde mimochodem v prvním kole narazí na bývalého zaměstnavatele coldzeryFaZe, dále pak také i na silné OG a NAVI. Hvězdný Brazilec se bude snažit obnovit svou úspěšnou kariéru, které ale v posledních dvou letech trochu docházela šťáva. Úspěch s FaZe slavil pouze v BLAST Pro Series: Copenhagen a IEM New York. Chytne svou další štaci pořádně za pačesy?

Pokud se spekulace potvrdí, Complexity vlétnou vstříc dalším turnajům v tomto složení:

 Dánsko Benjamin "blameF" Bremer
 Bulharsko Valentin "poizon" Vasilev
 Austrálie Justin "jks" Savage 
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen
 Brazílie Marcelo "coldzera" David 

 Brazílie Luis "peacemaker" Tadeu – trenér
 Dánsko Kristian "k0nfig" Wienecke – zdravotně indisponován

Štítky: complexity, coldzera
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.