Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off ESL Pro League začalo bohužel vypadnutím frozena

8. 9. 2021 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Po dlouhém měsíci zajímavých bojů ve všech čtyřech skupinách 14. sezóny ESL Pro League tu konečně máme play-off. Po výpadku SINNERS a Entropiq jsme z naší scény mohli vidět pouze frozena, který ale vypadl hned v osmifinále.
Play-off ESL Pro League S14
Play-off ESL Pro League S14
Zdroj: ESL

S play-off ESL Pro League S14 se konečně roztrhl pytel! Během 7. až 12. září poznáme nového šampiona této prestižní ligy, který si mimo 175 tisíc dolarů odnese i vstupenku na BLAST Premier World Finals. Až do této pokročilé fáze se snažili prodrat i SINNERS s Entropiq, po pěkných výkonech ale nakonec neuspěli.

A jakým systémem se hraje? Nejdříve se v úvodním kole potká celkově osm týmů z 2. a 3. míst skupin, vítězové pak doplní čtyři vládce skupin v jednoduchém pavouku, kde jedna prohra znamená eliminaci. Grandfinále, které se jako jediné bude hrát BO5, je na plánu v neděli 12. září v 16:00. Kdo se stane šampionem?

Největší favorité budou vítězové všech skupin, kteří tak už svoji sílu jasně ukázali. Od všech ze čtyřlístku Heroic, OG, NaVi a Gambit se prostě očekává postup do finálových dní, zejména dánský tým, na kterého ale může mít negativní roli situace okolo HUNDENA, bude chtít obhájit své vítězství z loňské sezóny. Do semifinálových bojů však bude rozhodně chtít zasáhnout i celek Vitality, jenž v prvním kole porazil Complexity, a samozřejmě i NiP, kteří na úvod vyřadili frozena s jeho mousesports. Zálusk si taky ještě dělají jediní zástupci NA scény, Team Liquid, na něž v prvním kole ještě čeká zatím slušnými výkony se prezentující fnatic. V poslední řadě se pak potkají největší outsideři play-off, forZe a ENCE, po jejich bitvě totiž někdo z nich nastoupí v zápase Davida proti Goliášovi, respektive NAVI.

Všechny finálové souboje můžete zase sledovat na našem kanále PLAYzoneUP, kde si tak závěr ESL Pro League užijete v plné parádě. Neváhejte, a přijďte se podívat, kdo se stane novým králem!

Play-off ESL Pro League
  Rusko NAVI2         
 10. 9. 16:00   Rusko NAVI2      
  Evropa ENCE0         
    11.9. 19:15   Rusko NAVI-   
  Dánsko Heroic2         
 10. 9. 19:15   Dánsko Heroic1      
  Spojené státy americké Liquid 1         
       12. 9 16:00   World Šampion 
  Evropa OG2         
 9. 9. 16:00   Evropa OG0      
   Evropa NiP1         
    11.9. 16:00   Francie Vitality-   
  Rusko Gambit0         
 9. 9. 19:15   Francie Vitality2      
   Francie Vitality2         
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.