Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE v ESEA Premier nestačili na DBL Poney a nyní už nemohou zakopnout

10. 9. 2021 | 23:20 Counter-Strike 2 Reportáž
38. sezóna ligy ESEA Premier pokračuje čtvrtým hracím týdnem. Před jeho začátkem měl česko-slovenský zástupce v podobě ENTERPRISE esports na kontě jednu výhru a dvě prohry, nyní už tak potřeboval zabrat, aby si mohl zahrát o play-off a nemusel se strachovat o udržení v soutěži. Čtvrtý soupeř byl z Francie, konkrétně šlo o tým DBL Poney.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ENTERPRISE esports vstoupili do 38. sezóny ESEA Premier parádní výhrou nad týmem Apeks. Dosud jde však o jediné tři body, EP se aktuálně nacházejí na 7. příčce skupiny A a potřebují zabrat. Ve druhém duelu totiž bez Adejise na třech mapách nestačili na Akumu, v plné síle pak ve třetím kole padli s portugalskými SAW.

Tohle úterý svede ENTERPRISE do boje proti Double Poney, týmu z Francie, kterému se nedaří najít organizaci, ale který pravidelně ukazuje, že umí kousat. Tým navíc nedávno potvrdil Pierra 'Ex3rcice' Bulinge v roli pátého hráče, ačkoliv s ním již Francouzi hrají více než tři měsíce. Je vidět, že jsou s ním spokojeni a to ukazují také výsledky. DBL Poney mají aktuálně na kontě výhry proti Sprout a Sangal, jedinou porážku utržili od BLINK, jenž vévodí skupině. Francouzi ale současně disponují nejlepším skórem skupiny, jde tedy o tým ve výtečné formě.

Důležité klání vypuklo v 19:00 a ENTERPRISE do něj vstoupili ve velkém stylu. Aktuální dvojka domácí scény dle žebříčku EPLAYER si byla jasně vědoma důležitosti zápasu a první polovinu mapy Inferno ovládla 9:6. Navázat na nedávnou výhru nad SINNERS na této mapě se ale nepovedlo, DBL Poney za útok dominovali a ovládli Inferno 16:12. Na vedení v sérii navíc navázali úspěšným útokem na mapě Nuke, což je vždy dobrý základ k úspěchu. To se potvrdilo také zde a na druhé mapě poníci zvítězili 16:11. ENTERPRISE tak utržili třetí prohru v soutěži.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.