Přejít k hlavnímu obsahu

Je ťažké povedať, prečo sme momentálne dobrí, říká The eLiVe, který se nevnímá jako favorit

15. 9. 2021 | 21:11 Counter-Strike 2 Rozhovor
ENTERPRISE esports ovládli základní část a pro mnohé jistě budou, díky jejím výkonům, favoritem na titul. Sami hráči, nebo minimálně jejich nejznámější tvář, si ale žádný tlak připouštět nechtějí. I přesto jsou si však moc dobře vědomi, jakých kvalit aktuální sestava dokazuje a že na to mají. Co dále v rozhovoru prozradil Erik 'The eLiVe' Sith?
The eLiVe
The eLiVe
Zdroj: grafika PLAYzone

Napadlo tě před základní částí, že byste mohli odejít s nasazením z 1. místa do play-off?

Nikdy by som si niečo takéto nepredstavil. Minulú season sme nezahrali moc najlepšie s tým, aké sme mali očakávania, a tak sme to zobrali trocha volnejšie túto season a povedali sme si iba, že pome zahrať čo najlepšie. Dokázali sme v priebehu krátkeho času získať dobré výsledky a som iba rád, že sme dokázali získať prvé miesto.

Myslíš, že díky výkonům a umístění budete stavěni do pozice největšího favorita?

Neviem, ako nás berú ostatní, ale my sa neberieme ako favoriti. Snažíme sa jednoducho vyhrať všetko čo sa dá aby sme sa mohli posúvať ďalej a ďalej. Ak nás enemy berú ako favorita tak budú mať aspoň rešpekt.

Čím jste podle tebe nejvíce převyšovali konkurenci? Je to největší konzistentnost výkonů?

Je ťažké povedať, prečo sme momentálne dobrí. Počul som verzie, že máme honeymoon, možno sme talenti a možno je to iba náhoda. Jediné, čo viem povedať, je, že máme dobrý decision making a veľmi dobrý prístup k hre. Nepúšťame žiadne kolo, žiadnu situáciu a veľmi dobre riešime chyby. Tak by som povedal, že je to iba mindsetom.

Možná je na to ještě příliš brzo, ale jak hodnotíš jarní vs. letní sestavu po příchodu dvou posil?

Najväčší rozdiel je v komunikácií a v prístupe hráčov, celého tímu. Určite sme mali dobrý prístup aj jarní ENTERPRISE, iba sme nedokázali premeniť ten potenciál, ktorý sme mali. V letnom ENTERPRISE máme úžasný prístup k chybám, k hre. Všetci chceme byť najlepší a robíme pre to maximum a ešte viac.

Právě i díky nim jste ovládli také individuální statistiky. Máte tu největší palebnou sílu v lize?

Náš tím má veľa dobrých hráčov s vlastným playstylom a povedal by som, že patríme medzi špičku aimových hráčov u nás. Aim ale nie je jediná vec prečo dosahujeme dobré štatistiky.

Vy se v semifinále utkáte s Dynamo Eclot, co od tohoto duelu očekáváš? Překvapuje tě, že DNE postoupili do play-off?

Pozeral som pár zápasov od Eclot, ešte keď im hosťoval NEOFRAG, a videl som, že mali pripravené pekné kolá a rozumia tomu čo robia. Podľa ich playstylu z prvých zápasov som ich vsádzal na to, že buď postúpia, alebo to bude veľmi blízko postupu. Od zápasu neočakávam nič. Verím, že sa Dynamo Eclot pripravia najlepšie, ako môžu a že nám nedajú nič zdarma. Teším sa na zápas, ale neviem ako dopadne, dúfam, že v náš prospech.

A kdyby sis měl tipnout, kdo vás doplní ve finále z druhé semifinálové dvojice?

Fuuha, zaujímavá otázka. S tým ako Sampi.Tipsport začali hrať, čo sa mi veľmi páčilo, by som povedal, že Sampi vyhrajú, lebo Entropiq zobrali nového hráča a ešte nemusia byť tak zohraní ako tím Sampi.

Kdybys měl fanoušky pozvat jednou věcí, co bys řekl?

Prichádza play-off 1. Tipsport COOL ligy a tímy budú maximálne pripravené. Pre dívakov to budú určite zaujímavé zápasy, tak dúfam, že si ich nenecháte utiecť. Ako tím ENTERPRISE vám ďakujeme za podporu a dúfam, že nám budete držať palce aj v zlých chvíľkach.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.