Přejít k hlavnímu obsahu

Valve požaduje, aby všichni návštěvníci The International 2021 byli očkovaní

18. 9. 2021 | 12:00 Dota 2 Turnaj
První velký LAN turnaj od začátku pandemie, The International 2021, za chvíli zahájí předprodej lístků. Valve a PGL, kteří turnaj organizují, nechtějí nic riskovat a tak vydali seznam požadavků, které na hráče a fanoušky mají. Vedle povinného nošení roušek internetem zahýbal i jeden další požadavek – všichni musí mít obě dávky očkování proti Covidu-19.
Dota 2
Dota 2
Zdroj: Valve

Každoročně pořádaná esport akce The International proběhne poprvé od začátku pandemie živě před zraky stovky tisíc diváků. Valve ve spolupráci s PGL, esportovou organizací z Rumunska, kde se turnaj pořádá, chce zamezit nákaze Covidem-19. Proto organizátoři také vydali seznam požadavků, které na návštěvníky a hráče mají.

The International
The International
Zdroj: Valve

Všichni návštěvníci tak musí být očkováni oběma dávkami a po celou dobu mít na obličeji roušku či respirátor. Dále také musí všichni návštěvníci vzít v potaz hygienickou situaci v jejich zemi – pokud by země jejich původu měla uzavřené hranice, vycestovat se samozřejmě nesmí. Ředitel PGL, organizace, která s Valve spolupracuje řekl, že pro nadcházející PGL 2022 události budou také požadovat plné očkování.

Přesto, že PGL ještě své účastníky a plány neodhalilo, můžeme očekávat, že se zúčastní spousta videoherních vydavatelů a uskuteční se i některé turnaje. Jak Valve, tak PGL jsou toho názoru, že abychom se vrátili k normálním životům, proočkování obyvatelstva je nutné. Proto také tento požadavek. The International 2021 se bude konat od 7. do 17. října v hlavním městě Rumunska, Bukurešti a předprodej lístků začne 22. září. Na šampionátu se, ostatně jako každý rok, bude hrát Dota 2.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.