Přejít k hlavnímu obsahu

Tvrdá rána pro PUBG! Čína zakazuje jakýkoliv esport

30. 9. 2021 | 11:00 PUBG: Battlegrounds Zajímavost
Za 2 měsíce nám vypukne svátek v PUBG, uskuteční se dlouho očekáváný světový šampionát, kde se představí ty nejlepší týmy napříč světem. Čínský region ale musí řešit přesně opačný problém, zda si vůbec na tomto turnaji čínské týmy zahrají.
PUBG dostalo ban v Číně
PUBG dostalo ban v Číně
Zdroj: Times of India

Následující víkend nás čeká konečný souboj v PCS 5 turnaji, v němž zjistíme poslední týmy, které se v prosinci utkají na světovém šampionátu PGC. Čínští hráči se ale mohou obávat, že si na šampionátu nezahrají vůbec. Čínská vláda, přesněji úřad NAPP (the National Press and Publication Administration) neudělil schválení pro tuto oblíbenou battle royale hru, což znamená, že jakákoliv esport aktivita s touto hrou je v zemi zakázaná.

PUBG: Battlegrounds se v Číně těší velké oblibě, bylo tak všeobecně předpokládáno, že schválení bude uděleno. Nicméně nestalo se a tato změna ovlivní život mnoho hráčů napříč zemí. Změna neunikne ani PCL neboli PUBG Champions League, ve které se hrálo o milionové prize pooly a sledoval jí skoro každý čínský fanoušek. Samotná liga byla dokonce jedna z mála, ze které vítěz postupoval rovnou na světový šampionát. 

Je také otázkou, zda se tato změna dotkne kromě samotných hráčů a organizátorů turnajů i dalších aktivit spojených s touto hrou. Streamovací platformy pro jistotu zrušily vysílání této hry nebo změnily název hry na Chicken Game nebo Daily Chicken Dinner. Kromě PUBG neobdržely schválení i jiné hry jako Valorant a Apex Legends. Dle spekulací je ale úder na PUBG mířený, jelikož ho provozuje Steam, zámořská herní platforma, která je v Číně vnímaná negativně. Uvidíme, jaký bude mít tato změna dopad na hru, či zda v budoucnu dojde k nějaké dohodě.

Dle posledních informací, které přinesl známý insider PlayerIGN, by se změna neměla dotknout zmíněného světového šampionátu, kam se několik čínských týmů probojovalo. V Číně by měl zákaz přijít v platnost až po skončení tohoto vrcholu sezóny. Nicméně jedná se o Čínu, kde se může situace změnit ze dne na den, a proto jsou všechny týmy z této země v nejistotě.

 

Zdroj: dexerto.com
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!