Přejít k hlavnímu obsahu

PGL Major už zná polovinu účastníků, SINNERS se k historické účasti bohužel neprostříleli

3. 10. 2021 | 19:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Poslední regionální turnaje jsou v plném proudu a každým dnem se PGL Major plní dalšími týmy. Pojďme si představit první devítku jistých účastníků vysoce očekávaného CS:GO svátku, a ještě k tomu se podívat na situaci našich SINNERS.
SINNERS
SINNERS
Zdroj: Sazka Esport

Kvalifikace na PGL Major se skládá z takzvaných RMR turnajů, jejichž součet utváří pořadí v jednotlivých regionech. A právě z této klasifikace postupují na turnaj od Valve předem určené počty těch nejlepších týmů.

Jako první se kompletně uzavřel region CIS, ve kterém jsme dokonce poznaly první dvě legendy. Tenhle status si díky své dominanci a zakopnutí nejbližších rivalů pojistily týmy Natus Vincere a Gambit Esports. Letošní rok patří právě této dvojici, kdo jiný by tedy měl celý výčet otevřít? Team Spirit si díky třetímu místu zajistil Challengers fázi a Contenders část čeká pro změnu na Virtus.pro spolu s první českou organizací na na Majoru – Entropiqem. Play-off CIS RMR turnaje sice teprve klepe na dveře, ale pořadí už nic v RMR žebříčku změnit nemůže. Pro doplnění, mimo postupové příčky kvůli nepostoupení do play-off spadli K23 a překvapivě i forZe.

Hotovo už máme také ve dvou regionech, které na PGL Major pošlou jen po jednom zástupci. Oceánickou kvalifikaci dle očekávaní ovládli Renegades, kterým byl nejblíže tým ORDER. Největší konkurencí by pro Renegades byl tým EXTREMUM, ten ale bojuje v Severní Americe, kde sice vévodí pořadí, ale RMR turnaj tam ještě ani nezačal. Právě ze Severní Ameriky tak neznáme ještě ani jeden postupující celek. V Jižní Americe je tomu ale jinak. Lokálním králem se stali Sharks, kteří v přímém souboji udolali favorizované MIBR. Svého nejlepšího zástupce vyšle také Asie, kde se schyluje k přímému souboji dvou nejlepších týmů – TYLOO a ViCi Gaming.

PGL Major Stockholm 2021
PGL Major Stockholm 2021
Zdroj: PGL Major

Tím se už dostáváme pouze k samotné Evropě, která samozřejmě do Stockholmu vyšle suverénně nejvíce zástupců. Celkem se o korunu nového krále světové CS:GO scény utká 11 evropských celků, z nichž už známe první dva. Jako první si slot vybojovali obhájci z Astralis, na které okamžitě navázali Ninjas in Pyjamas. Stejnou šanci měl také Team Vitality, ale ten včera překvapivě nestačil na ENCE. Kromě NiP a Astralis mají jistotu play-off IEM Fall překvapivě také Copenhagen Flames, kteří však dosud měli 0 bodů a ještě budou muset zabrat.

Koneckonců, stejnou situaci jako Kodaňané mají také naši SINNERS – jen s tím rozdílem, že namísto pojištění postupu do vyřazovací části posledního RMR turnaje včera zakopli nejtěsnějším možným rozdílem s Movistar Riders. Postupovou matematiku tento zápas hodně zamotal, hříšníci čeká v posledním zápase skupiny těžký úkol. Zatímco výhra proti Astralis by znamenala postup do play-off z prvního místa, při porážce by se museli na to, že Endpoint dokáží porazit Movistar Riders, kteří mají se SINNERS lepší vzájemný zápas. Pokud by se tak nestalo, tak scénářů je ještě více, protože mohou skončit třetí, ale stejně tak se může hrát MR3 tiebreaker.

Ještě více variant, jak to všechno dopadne, je v samotné kvalifikaci na Major, tedy v regionálním žebříčku zvaném RMR. V ideálním případě potřebují SINNERS postoupit do play-off, kde by každá jedna získaná pozice, třeba i po prohře v následném čtvrtfinále, měla cenu zlata. Konečnou by však neznamenalo ani 3. místo ve skupině, kde už by se ale hříšníci museli daleko více spoléhat na ostatní. Raději tedy hoďte stranou všechny propočty, nalaďte se do fanouškovské nálady a přijďte si večer naladit náš stream, protože duel proti Astralis bude ten nejdůležitější!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.