Přejít k hlavnímu obsahu

Bude PGL Major druhým v historii, který nebude mít CZ/SK účast? Tohle pro postup potřebuje Frozen

4. 10. 2021 | 16:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Poslední evropský RMR turnaj se dostává do play-off fáze, díky čemuž je dobře známo, co jaký tým potřebuje na to, aby se podíval na nadcházející PGL Major. Z kola venku už jsou SINNERS a bohužel i STYKO, reálnou šanci na postup má však stále Frozen.
frozen
frozen
Zdroj: ESL

mousesports opanovali minulý RMR turnaj FLASHPOINT 3 a díky tomu byli v EU RMR žebříčku opravdu vysoko. Po neúspěchu na IEM Fall jsou nejlépe postaveným týmem v žebříčku, který do play-off ani do boje o 9. místo nepostoupil, a tak stále mají reálnou šanci na postup na PGL Major. Účast slovenského střelce Davida 'frozen' Čerňanského je hodně důležitá, protože jinak nebude mít naše scéna teprve podruhé v historii svého zástupce. Po neuvěřitelných 14 účastech v řadě mezi účastníky bude chybět Ladislav 'GuardiaN' Kovács a všichni ostatní jsou již venku. Trošku jinou situací je postup Rusů z Entropiq, avšak v tomhle případě máme na mysli čistě hráče.

Ve virtuálním žebříčku se mouz aktuálně nachází na 6. příčce, za nimi ještě může bodovat sedm týmů, z nichž ale FaZe Clan je přeskočit nemůže. Na PGL Major postoupí 11 evropských zástupců, takže mouz potřebují jen jeden splněný parametr ze všech potřebných možností, aby na stockholmský vrchol sezóny skutečně postoupili.

Varianty postupu mousesports na PGL major jsou následující:

  • Pokud BIG skončí v bracketu o 9. až 12. místo poslední (tedy dvakrát prohrají bez výhry)
  • Pokud OG skončí v bracketu o 9. až 12. místo nejlépe desátí (tedy vyhrají maximálně jednou)
  • Pokud jeden z kvarteta CPH Flames / Fiend / ENCE / Movistar Riders skončí sedmý nebo osmý
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

mousesports nyní musejí spoléhat na zakopnutí konkurence, možností se ale nabízí tolik, že je skoro až utopií, aby nevyšla ani jedna varianta. Zvláště, když do play-off postoupilo několik překvapivých jmen, u nichž se nedá očekávat, že všichni projdou ještě dále. Z dalších týmů mají nejtěžší pozici FaZe, kteří musejí vyhrát bracket o 9. místo a ještě spoléhat ve velké zakopnutí dvou konkurentů. OG oproti tomu stačí 9. místo bez spolehnutí na kohokoliv, BIG dokonce pouhá 11. příčka, což znamená jednu výhru ze dvou možností. Čím víc potenciálních zakopnutí navíc přijde, tím se pro mouz také zvedá šance na to, že by postoupili přímo do Challengers části Majoru, nikoliv pouze mezi Contenders. Všechny potřebné scénáře naleznete vysvětlené ve tweetu níže:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.