Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival zná první pozvaný Tier 1 tým. Koho vyzvou SINNERS, ENTERPRISE a eSuba?

10. 10. 2021 | 13:39 Counter-Strike 2 Turnaj
Třetí ročník V4 Future Sports Festivalu se pomalu plní. Hned první dva účastníci byli z naší scény, třetí se navíc přidal včera, což znamená, že z hlediska počtu zástupců nebudeme mít v Budapešti konkurenci. Nejvíce očí se ale upírá na to, kdo přijme pozvánku na účast z Tier 1 sféry.
BIG
BIG
Zdroj: V4 grafika

V4 Future Sports Festival je každoroční oslavou esportu pro region Visegrádské čtyřky. Loni jsme si sice museli dát pauzu, letos je ale budapešťská akce opět připravena nabídnout parádní turnaje. Ten v CS:GO je samozřejmě hlavním tahákem – hrát se bude o 300 tisíc euro a kromě zástupců všech států V4 dorazí k Dunaji také čtyři světoznámé celky. Fanoušci netrpělivě čekají, kdo se představí letos, v minulosti to byla opravdu top jména.

První takové bylo konečně potvrzeno před tímto víkendem. Pozvánku na turnaj o bohatý prize pool přijal německý tým BIG, který se čerstvě kvalifikoval na PGL Major. Můžete sice namítnout, že nejde o tým z nejlepší světové desítky, ale už jen jistota účasti na vrcholu letošní sezóny z něj dělá velké jméno. I přesto všichni věříme, že se v Budapešti představí někdo kalibru mousesports nebo Ninjas in Pyjamas, jako tomu bylo před dvěma lety.

Turnaj pro dvanáct týmů je aktuálně naplněný ze dvou třetin. My budeme mít hned tři želízka v ohni, u kterých věříme, že se poperou o dobrý výsledek lépe než kdy dříve. SINNERS se stali prvním postupujícím z International Cupu a mohou patřit mezi kandidáty na medaile, ENTERPRISE uspěli v české kvalifikaci ve formě 1. Tipsport COOL ligy a eSuba se na turnaj dostala postupem do finále Mistrovství Slovenska. Mezi další potvrzené účastníky patří polské duo AGO, Wisla Krakow a celky Fiend a ONYX. Čekáme tedy už jen zástupce maďarské scény, kde se nejvíce nabízí pozvánka Budapest Five, a na tři pozvané týmy. Nedočkáme se třeba i ruské sestavy Entropiq?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.