Přejít k hlavnímu obsahu

První pokus v boji o celosvětovou Tier 1 offline akci nevyšel, SINNERS zkusí štěstí zase za týden

10. 10. 2021 | 18:05 Counter-Strike 2 Reportáž
Turnaje pod hlavičkou ESL na nic nečekají. Vrchol letošní sezóny sice bude mít pod palcem společnost PGL, to však neznamená, že nás ve zbytku roku nečekají ještě další velké turnaje. Z nich bychom mohli jmenovat třeba BLAST Premier World Finals nebo IEM Winter. A právě na druhý jmenovaný turnaj se nyní zaměříme.
SINNERS bojují o IEM Winter
SINNERS bojují o IEM Winter
Zdroj: koláž SINNERS / IEM

IEM Winter bude posledním letošním Tier 1 turnajem od ESL, který rozdá velkou porci důležitých bodů v boji o účast na slavném turnaji IEM Katowice. Začátkem prosince bude v dosud nespecifikované lokaci ve hře 250 tisíc dolarů a zúčastnit by se měli zástupci všech možných regionů. Mají šanci se mezi ně dostat i SINNERS?

Česká jednička si v posledních měsících hezky odškrtává ty nejlepší možné cíle. Nejprve se s Tier 1 konkurencí pořádně utkali na ESL Pro League ještě v online prostředí. Díky posunu v ESL žebříčku si zahráli evropskou kvalifikaci na Major, tentokrát již přímo ve Stockholmu. A po nepostoupení na Major se zdá být dalším milníkem právě Tier 1 offline event s celosvětovou účastí. SINNERS čeká V4 Future Sports Festival, chtějí se poprat o účast na DreamHacku Open, ale IEM Winter by byl ještě úplně jiný kalibr. A hlavně další splněný sen pro české hráče.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Jelikož jde ale o turnaj pro týmy z celého světa, tak kvalifikace na něj je samozřejmě ještě o poznání složitější. Přímou pozvánku si vysloužilo jedenáct špičkových týmů v čele s Gambit, Vitality nebo NiP, americkou kvalifikaci opanovali GODSENT a asijským postupujícím na IEM Winter se stala známá čínská pětice TYLOO. Tohle už dává prostor pro zbývající tři účastníky, kteří vzejdou z kvalifikační cesty toho nejsilnějšího regionu – Evropy.

O tři sloty na prvotřídní akci si zahrají čtyři pozvané týmy a čtyři kvalifikanti z celkových dvou otevřených turnajů. Pozvánku do této fáze, která se odehraje za týden, si vysloužili třeba mousesports s Davidem 'frozen' Čerňanský, nás ale v těchto dnech zajímá především ona otevřená kvalifikace. Ta první se totiž dostala do své pokročilé fáze, kde mezi osmi nejlepšími týmy najdeme FunPlus Phoenix s Martinem 'STYKO' Stykem, ruskou sestavu Entropiq, a hlavně také samotné SINNERS. Všechny tři celky s českou nebo slovenskou stopou se však nacházejí na stejné straně pavouka, kde je doplňují Turkové z Eternal Fire. Dnešní večer nabídne vyostřené zápasy, po kterých snad Frozena v uzavřené kvalifikaci skutečně doplní náš další zástupce! Nedělní boje vypuknou v 18 hodin.

IEM Winter: Evropská kvalifikace #1
  Rusko Entropiq12      
     Evropa FPX Esports-   
  Evropa FPX Esports16      
        Evropa Postupující #1 
  Turecko Eternal Fire16      
     Turecko Eternal Fire-   
  Česká republika SINNERS12      
         
  Čína Lynn Vision6      
     Švédsko Galaxy Racer-   
  Švédsko Galaxy Racer16      
        Evropa Postupující #2 
  Rusko K235      
     Velká Británie fnatic-   
  Velká Británie fnatic16      
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.