Přejít k hlavnímu obsahu

2. Tipsport COOL liga zná vítěze a poražené. Jaké hvězdy se utkají o místo mezi elitou?

16. 9. 2021 | 13:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Naše druhá nejvyšší soutěž se blíží ke svému závěru, do finálního uzavření pořadí zbývá odehrát poslední zápas. My už ale s předstihem víme, že duel Universe proti Brute Juniors na celkovém pořadí nic nezmění, a tak si můžeme nastínit, kdo si zahraje o postup mezi elitu.
2. Tipsport COOL liga
2. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Finální sedmé kolo 2. Tipsport COOL ligy začalo zápasem, který byl v postupové matematice tím nejdůležitějším. Před poslední porcí zápasů měly tři týmy v čele tabulky na kontě 14 bodů a dva z nich se postavily proti sobě. Vítěz si zajistil baráž, poražený musí spoléhat na zakopnutí ostatních. Do série lépe vstoupili BloodyDevils, těsnou výhru 16:14 ale následně Cryptova dorovnala a decider soupeř také zvládl.

Sestava hrající pod zaštítěním organizace Cryptova si tedy zajistila baráž, BDS naopak zůstali smutní. Ve chvíli dohrání zápasu už totiž byl znám výsledek duelu Dark Tigers vs. Value Skins, kde si právě tygři pojistili první místo v tabulce a spolu s ním i místenku v baráži. Jízdu v závěru základní části měli opravdu fenomenální.

Mezi poraženými zůstávají také Online Vision Gaming, kteří v sedmém zápase sice zvítězili za plný počet bodů, ale stejně jako BloodyDevils mají na kontě o jeden méně než bylo potřeba na 2. příčku. Závěrečný boj základní části svedou Universe a Brute Juniors, kde druhý jmenovaný hraje o posun ze sestupových příček.

Baráž o účast v 1. Tipsport COOL lize proběhne bez streamu v dosud nespecifikovaný termín konání. V řadách Dark Tigers i Cryptovy najdeme hned několik zvučných jmen, která jistě prahnou po postupu mezi elitu. DEFEATERS a GLORE ale budou stejně tak připraveni, aby svá místa ubránili. Tahle baráž tak rozhodně bude mít šťávu.

Detaily všech zápasů, nejen posledního kola 2. Tipsport COOL ligy, najdete tradičně v našem Zápasovníku.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.