Přejít k hlavnímu obsahu

Které týmy za postupem na MČR míří jako nasazené?

15. 10. 2021 | 13:50 Counter-Strike 2 Preview
Očekávaný víkend je tady, AOC MČR Tour vypukne již za pár hodin. Ještě než se ale týmy pustí na server, tak tu pro vás máme představení osmičky týmů, která si vysloužila pozvánku na finální kvalifikační turnaj roku.
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Čtyři špičkové domácí týmy jsou již na Vodafone MČR v CS:GO kvalifikovány, všechny ostatní ale budou hrát tento víkend o všechno. Pozice v MČR klasifikaci jsou jasně dány, díky čemuž měla osmička nejlepších svoji účast na AOC MČR Tour garantovanou. To kromě místenky přineslo také lepší pozici do důležitého rozřazovacího kola. Ne ve všech případech to ale znamená, že jsou dané týmy jasnými favority, protože skrze kvalifikaci prošlo několik zajímavých jmen. I tak se pojďme na tuto osmičku a nejzvučnější vyzyvatele podívat trošku detailněji.

Nasazenou jedničkou je tým Sampi.Tipsport, kteří patří mezi největší kandidáty na přímý postup. Současně mají ze všech účastníků nejvíce MČR bodů, takže i dílčí neúspěch by měl s velkou pravděpodobností zajistit postup do Brna. Pro sestavu, spolu hrající od léta, ale může jít o první zajímavou šanci na domácí prvenství.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Společně bychom pak měli nahlížet na balík čtyř týmů – Dark Tigers, GLORE, DEFEATERS, eEriness MARVO dělí v MČR klasifikaci jen nějakých 100 bodů, takže každé jedno umístění v boji o postup na MČR pro tohle kvarteto bude klíčové. Nejvíce se dá očekávat od DTG, kteří postoupili do čtvrtfinále Sazka eLEAGUE, zajistili si místenku v 1. Tipsport COOL lize a další cíl je před nimi. I všichni ostatní už ale nejednou ukázali, že je potřeba s nimi počítat. Nejsou zvyklí na pozice jedněch z favoritů, tak uvidíme, jak se s klíčovým bojem sezóny popasují.

No a pak tu máme další trio, které sice obdrželo přímou pozvánku, ale v jejich případě to bude boj minimálně o finále, pokud se chtějí o postup na MČR poprat. Universe na nejbližší tým v pořadí ztrácí přes 400 bodů, a tak se vedení organizace rozhodla do boje vyslat novou sestavu. Václav 'rpg' Vlach a jeho skvadra z týmu Moops je zpátky pod křídly UNI, aby na poslední chvíli vybojovala úspěch. Těžké to ale budou mít opravdu hodně, protože oni i Fadee Gaming mají v pátečním rozřazovacím duelu nejtěžší možné soupeře. Půjde tak o zkoušku ohněm. Zapomínat ale nemůžeme ani na BloodyDevils, kteří jsou nenápadní, ale zkušené hráče ve svých řadách mají.

A kdo je tedy těmi nejsilnějšími vyzyvateli? V prvním případě jde o Dynamo Eclot, které původně nepřijalo pozvánku na účast na AOC MČR Tour, ale posléze si vedení a hráči spočítali, že alespoň nějakou tu stovku na konto ještě potřebují. Ve hře také může být lepší seed pro losování MČR skupin. Druhým silným jménem mezi týmy, které do turnaje postoupily z kvalifikace, je bezesporu sestava Cryptovy. V jejím čele se nachází Maximilián 'w8max' Macášek, ale vedle něj nechybí ani mnohá zvučná jména. Jestli některý z týmů, který se nenachází v MČR klasifikaci na vysokých pozicích, má šanci na prvenství a postup na MČR, Cryptova je volbou číslo jedna.

Štítky: AOC, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.