Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE se vracejí do ESEA Advanced. V baráži bohužel narazili na sílu dvou účastníků PGL Majoru

17. 10. 2021 | 22:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Podzim není náročným obdobím jen pro SINNERS, ale díky novým evropským možnostem také pro ENTERPRISE esports. Tenhle tým má za sebou Mistrovství Slovenska, nyní se připravuje na vyvrcholení Sazka eLEAGUE, špičkový turnaj V4 Future Sports Festival a samozřejmě také na Vodafone MČR 2021. Kromě toho na EP ale čekala také baráž o udržení v ESEA Premier.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ESEA Premier je prestižní soutěží, která je pouze jediný stupínek od slavné ESL Pro League. Není tomu tak dávno, co se SINNERS podařilo právě touto cestou dostat mezi světovou elitu, ENTERPRISE esports ale v jejich krůčcích bohužel nepůjdou. V základní části se jim dařilo hrát vyrovnaně s většinou týmů, nakonec však byli rádi, že se výhrou v závěru skupiny vyhnuli přímému sestupu a mohli si zahrát o setrvání v lize formou baráže.

Turnaj pro osm týmů probíhal formátem Double Elimination, odkud na čtyři týmy čekala další sezóna soutěže ESEA Premier, jen přejmenované na ESL Challenger League, a zbytek si bohužel zahraje o další šanci v divizi Advanced. Každý pro úspěch tedy musel zvítězit dvakrát ze tří pokusů. Bohužel, pro EP byl pavouk neúprosný.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

V úvodním kole si česko-slovenský zástupce poradil s HONORIS, kde působí polské legendy NEO a TaZ, následně ale narazil na Movistar Riders. Tento španělský tým postoupil na úkor SINNERS na nadcházející PGL Major a šlo o jeden z nejsilnějších týmů v baráži. V neskutečné formě hrající forsyy sice zářil, výkonnostně to ale na jezdce nestačilo a po prohrách 9:16, 11:16 dostali ENTERPRISE druhou šanci na udržení ve spodním pavouku.

Tam ale narazili na dalšího těžkého soupeře a dalšího účastníka PGL Majoru, dánský tým Copenhagen Flames. Ten do baráže obdržel pozvánku, ale do 1. kola kvůli kolizi s jiným turnajem nemohl nastoupit, kvůli čemuž šel v pavouku dále Apeks – tedy tým, který ENTERPRISE jako jeden z mála v ESEA Premier dokázali porazit. Dánskému soupeři uštědřili jen o jedno kolo více než Movistar Riders, a s ESEA Premier se tedy bohužel loučí.

Poslední měsíce jsou pro ENTERPRISE esports úspěšné, ne vždy jde ale ze zápasu, nebo v tom případě z turnaje, odejít jako vítěz. Budoucí vítěze dělají právě takové porážky, které je zocelí a příště se vrátí ještě silnější. Od příchodu Adejise s Matysem hrají EP opravdu parádně, takže věříme, že se do ESEA Premier ještě vrátí a mimo to se jim podaří vybojovat úspěch v některém z jiných turnajů, například v Malta Vibes Knockout Series.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.