Přejít k hlavnímu obsahu

PGL Major: Entropiq má na dosah postup do Legends fáze, Frozen je naopak na pokraji vyřazení

27. 10. 2021 | 20:18 Counter-Strike 2 Live coverage
Další pokračování stockholmského Majoru je tady! Kromě čtyř BO1 zápasů se dnes dostaneme také k prvním BO3 sériím, které určí dva postupující i dva týmy dávající sbohem. Úvodní program nabídl několik velkých překvapení, tak uvidíme, jestli v podobném tempu bude celý turnaj pokračovat.
Entropiq vs. Movistar Riders
Entropiq vs. Movistar Riders
Zdroj: sociální sítě týmu

Pondělí bylo ve znamení dvou kol s celkovým počtem šestnácti BO1 zápasů. Čtyři týmy zůstaly neporaženy a chybí jim jediné vítězství k postupu dále, další čtyřka naopak přežívá na hraně. Mezi poslední jmenovanou skupinou se překvapivě nachází Dánové z Astralis, aktuální obhájci prvenství. Jejich pondělní výkony byly opravdu tristní, ani jeden zápas nebyl vyrovnaný a zaseknutá mašina musí najít recept, jak se z toho vyhrabat. Příjemným překvapením je naopak tým Copenhagen Flames, který svoji cestu odstartoval právě proti Astralis.

Kromě CPH Flames se mezi 2-0 týmy před druhým dnem nachází také FaZe Clan, Heroic a Virtus.pro, jedni z favoritů Challengers Stage. Na dně tabulky se naopak nacházejí tři brazilské týmy GODSENT, paiN Gaming a Sharks Esports. Jediné pozitivum pro tyhle týmy spolu s Astralis je, že se u hrozby vyřazení, stejně jako u zápasů o postup, přechází na BO3 série, které mnohem lépe ukáží, jak na tom daný tým je z hlediska skutečné formy.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

My se ale v úterý chceme zaměřit také na osmičku týmů, které mají po prvním dni na kontě jednu výhru a jednu prohru. Právě ony totiž odstartují celý úterní program a navíc mezi nimi najdeme obě naše želízka v ohni.

Entropiq do turnaje vstoupili těsnou prohrou nad BIG, následně se ale vykoupili jednoznačným triumfem nad Astralis. Jejich třetím soupeřem bude španělský tým Movistar Riders, který porazil Renegades a prohrál s Virtus.pro. Poslední BO1 představení Entropiqu by podle papírových předpokladů mělo být vyrovnaným duelem.

Zapomenout nemůžeme ani na Frozena a jeho MOUZ, kteří jednoznačně přehrál Sharks, ale posléze nestačili na Heroic. Stále tak mají co dohánět, bohužel ve třetím kole potkají možná vůbec nejsilnější tým na skóre 1-1, evropskou sestavu ENCE. Čtveřice nováčků na Majoru hraje opravdu hezky, na FaZe to ale včera nestačilo.

Rozpis zápasů 3. kola:

Štítky: PGL Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.