Přejít k hlavnímu obsahu

Herní vydavatel si výměnou za přístup do hry řekl streamerce o nudes

9. 11. 2021 | 11:57 Twitch.tv Lifestyle
Vydavatel videoher Flynn’s Arcade se ocitl pod palbou, neboť si v tiskové zprávě související s novou hrou řekl o nahé fotky, tzv. nudes. Streamerka vše sdílela na svém Twitteru.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Zdroj: Flickr

Twitch streamerka, která vystupuje pod přezdívkou Rishella, zveřejnila tweet se screenshotem tiskové zprávy rozeslané e-mailem, která se týká indie hry Lone McLonegan. Vše okomentovala slovy: “Profesionální tip, když chcete, aby někdo vyzkoušel vaši hru, možná po něm nechtějte NUDES?” Dodala, že netuší, jestli se jedná o špatný vtip, ale že jí záležitost rozhodně nebyla příjemná.

Tento email totiž obsahuje část, v níž vydavatel píše: “Rádi bychom, abyste hru vyzkoušeli a jako laskavost nám můžete dát malou recenzi/stream/tweet/TikTok taneček/poslat nudes/roztomilé kýchnutí (TikTok trend, pozn. redakce), co je pro vás nejlepší dle vašeho času a cíle.”

Záležitost se rychle rozšířila a uživatelé na sociálních médiích o ní živě diskutovali, část z nich rozhodně nebyla nadšená, ačkoliv někteří poukázali na to, že k nedorozumění mohly vést kulturní rozdíly, neboť Flynn’s Arcade i vývojářské studio sídlí ve Španělsku. To mohlo vést k tomu, že výraz "poslat nudes" byl využit za účelem humoru, aniž by vydavatel čekal nějaké problémy. Email obdržela i dabérka a streamerka Lauren Clare, která poznamenala: "Myslím, že je to nechutná a klasická mentalita sexuálního obtěžování ze zákulisí."

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Nicméně reakce ostatních vedla k tomu, že se vydavatel věci postavil čelem a na svém Twitteru sdílel omluvu. “Ráda bych věnovala mou nejhlubší omluvu za onu tiskovou zprávu. Přijímám veškerou zodpovědnost a hněv, který vůči mně vyvolává. Žádám pouze o to, aby se záležitostí nebylo spojováno studio LoneMcLonegan. S rozeslanou kampaní nemají nic společného. Opravdu mě to mrzí," napsala Beatriz za vydavatele.

Studio Sonomio Games, které stojí za daným titulem, tak s původním emailem nemělo nic společného. Zprávu nenapsalo ani neschválilo, což potvrdili tweetem i z Flynn's Arcade. Studio se k záležitosti také vyjádřilo skrze Twitter, kdy formulovalo frustraci nad tím vším. “V marketingu a komunikaci jsme našemu vydavateli důvěřovali a o tomto emailu jsme neměli ani tušení, ale je nám velmi líto, že jste jej mohli obdržet naším jménem.” Následovala diskuse, jak něčemu takovému do budoucna zabránit, zvláště pokud jste tvůrci indie her. 

I když někteří možná namítnout, že šlo “jenom o vtip”, nezapomeňte, že vtipům se mají lidé zasmát. Na tom, když požádáte streamera nebo navíc streamerku, aby si zahrát a recenzoval vaši hru, a k tomu dodáte “pošli nudes”, není nic vtipného, natož profesionálního. Tím spíš, když se zamyslíte nad tím, že ženy to stále nemají ve světě gamingu úplně lehké, byť se i tato situace zlepšuje. Tak snad se Beatriz z Flynn’s Arcade poučí a něco si z toho odnesou i ostatní. Co si o tom myslíte vy, byla reakce přehnaná a jednalo se o pouhý vtípek, nebo nikoliv?  

Zdroj: Gamebyte