Přejít k hlavnímu obsahu

d.l.o.u.h.a.n. exkluzivně na UG

22. 10. 2007 | 15:00 Counter Strike: Source
Na United-Games právě vychází nové CS:S Movie od autora  Marcela "Myslíš" Balona, které si tentokrát na mušku bere známého hráče předního českého klanu  nEophyte - snipera  Martina "dl_" Sleise. Přestože v tomto oboru moc zkušeností nemám, pokusím se toto movie zhodnotit.Předem bych rád upozornil na fragy, které hodnotím kladně - nejde až tak o to, jestli jsou akce obsáhlé v movie pěkné - imho jsou - na to si každý musí udělat názor sám, jako spíše o absenci vybíjení soupeřů v ecu. Taktéž hodnotím i soupeře - všechny akce jsou proti soupeřům typu  eSrael,  Insignia Cadre nebo  eSuba.
Výchozí obrázek
Na United-Games právě vychází nové CS:S Movie od autora cze Marcela "Myslíš" Balona, které si tentokrát na mušku bere známého hráče předního českého klanu cze nEophyte - snipera cze Martina "dl_" Sleise. Přestože v tomto oboru moc zkušeností nemám, pokusím se toto movie zhodnotit.

Předem bych rád upozornil na fragy, které hodnotím kladně - nejde až tak o to, jestli jsou akce obsáhlé v movie pěkné - imho jsou - na to si každý musí udělat názor sám, jako spíše o absenci vybíjení soupeřů v ecu. Taktéž hodnotím i soupeře - všechny akce jsou proti soupeřům typu iz eSraelfin Insignia Cadre nebo cze eSuba.

Efekty. Intro je dlouhé tak akorát. První fragpart je super, fragy jsou skvěle vidět, efekty nijak nezavazí. Přestávka je hůře přehledná, následovaná lehce zdlouhavou (zato povedenou) akcí na de_inferno. Druhý fragpart je na mě trochu přeefektovaný, ale to je spíše záležitostí vkusu.

Hudba. Na to, že Myslíš je velký fanda Fear Factory je hudba docela neutrální a neměla by vadit.

Plusy:
+pěkné fragy
+kvalitní české movie se často nevidí
+pěkně zpracované efekty (alá "ruka")
+neutrální hudební doprovod, který neurazí

Mínusy:
-lehce přeefektovaný druhý fragpart
-trošku zdlouhavá a nepřehledná pauza

Download:
United-Games.cz

Mirror 1

Mirror 2


Rozhovor s Myslíšem:

Ahoj. Mohl by ses nám pro začátek představit? Jméno, profese, atd.

Myslím, že to jsou nepodstatné věci. Mám tu na UG avatar a tam je vše, co sem ochotnej o sobě a svém soukromí zveřejnit. Živím se prodejem nejen vyp.techniky.

Tys býval dobrý hráč CS:S. Co tě donutilo ukončit tvou "aktivní kariéru?"

Špatně položená otázka. Nikoliv "co," ale "kdo". Ale i tak odpovím ne zcela korektně. Většina kamarádů i "kamarádů" si pamatuje proč. :o) Tenkrát to bolelo. Dneska to mám na "háku". Navíc si myslím, že se nedá hovořit o kariéře. Neměl jsem ambice být TOP. Já prostě když něco dělám, tak se snažím nejlíp, jak umím, nic neodrbávám.

Co tě dovedlo k moviemakingu? Co tě na něm tak uchvátilo, žes udělal již několik movieček?

No, hlavně bych chtěl říct, že se v žádném případě nepovažuji za moviemakera. A proč sem začal "stříhat" ? Nevím co rozhodlo, ale myslím touha zůstat v "komunitě" a současně neporušit slib, že už žádné "ofiko" zápasy. Viz předchozí otázka.

Prostě mě to baví. Samozřejmě jsem rád, když se to pak i někomu líbí. Začal jsem asi před 1,5 rokem. Dodnes sem vdečnej GIZMOVI za "materiál," na kterém jsem se učil. Podotýkám, že jsem samouk a jediný tutoriál který jsem viděl, je na SMOOTH v CSS, ale stejně sem ho nepochopil :o)

Mohl bys napsat seznam movie, které jsi již udělal a krátce je popsat? Je ještě možné je odněkud leechnout?

1. GIZMA (název si nevzpomenu) - Něco se míhalo na monitoru, nic moc neslo vidět, Gizmova muzika ala "super brutus".
2. GIZMA in TV - PUB hunt, Asi nejzajímavější byla cca v polovině reklama na trabanta :o)
3. nEophyte.css - soutěžní moviečko, asi první videjko, za kterým si i přes mrtě chyb "stojím".Umístění někde na konci pelotonu :o) Ale podle ohlasu kamarádů celkem koukatelné.
4. d.l.o.u.h.a.n. - poslední pokus o pobavení, snad se bude líbit.

Sosnout někde na netu se tuším dají jen poslední dvě jmenované videa. Emm… to poslední vlastně i tady na UG :o)

Co je podle tebe specifikum tohoto díla, na které by se divák měl zaměřit?

Mno nesnažil jsem se o bůhví jaké grafické orgie. Na to prostě nemám. Sem tam nějaký ten „pidi“ efektík, sem tam něco složitějšího. O co se snažím především je, aby se divák DOBŘE BAVIL. Všechno ostatní je podružné. Začíná byt pravidlem, že vždy do videa „zavrtám“ nějaký (f)típek.

A zaměřit by se měli diváci hlavně na to, jak dl_ hraje hlavou. Často dává zdánlivě jednoduché fragy jen proto, že si zkušeně „počká“. Viz 4 a 5 frag na trainu před defuzem. Prostě uvažuje. Děkuji mu za to, že mi dal šanci pracovat s tak kvalitním materiálem.

Jo a taky mam pro všechny „jedinečnou“ radu, co dělat když se jim zrovna nedaří. Je až úplně na konci videa.

Sleduješ také práci jiných autorů? Mohl bys jmenovat dvě moviečka (řekněme jedno ze světa a jedno ryze československé), která se ti líbila nejvíc?

Člověče, ani ne. Vždycky, když už se na nějaké to movíčko podívám, tak trpím depresí, že něco takového bych nikdy nedokázal :o) Takže se omlouvám všem excelentním moviemakerum, že je tady nejmenuji. Taky mě přijde směšný hodnotit movíčka bodama ( takové to 5/10 atp) Ja mam hodnocení pouze, líbí/nelíbí. A doufám, že v případě d.l.o.u.h.a.n movie to bude „líbí“.

GL do budoucna a díky za rozhovor :)

Nz.


Enjoy!