Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší domácí sestava v historii LoL? Mrkněte, co všechno eSuba dokázala

12. 11. 2021 | 15:01 League of Legends Zajímavost
Guseppe MČR v League of Legends už takřka začíná a kromě současných týmů se dnes podíváme také do minulosti a to konkrétně do roku 2018, kdy legendární sestava eSuby dokázala vyhrát na tehdejší poměry téměř opravdu všechno a to nejen u nás v Česku, ale také v zahraničí. Tahle soupiska měla bez pochyb ty nejlepší hráče, jaké jsme u nás kdy měli.
Dominance eSuby v roce 2018
Dominance eSuby v roce 2018
Zdroj: PLAYzone

Rok 2018 začal pro eSubu velice dobře poté, co si hned z úvodního turnaje roku Dreamhack Leipzig odnesli první místo. Sestava na prvního půlroku vypadala následovně. Na topu hrál Cekutka, v jungli Jejky, na midu Humanoid a na botu Nardeus s Kamiliusem. V průběhu roku se tato pětice sem tam střídala, ale jádro zůstávalo stejné. Druhým úspěchem se pro eSubu stalo vítězství na turnaji V4 Future Sports Festival, ze kterého si domů odnesli naprosto famózních 150 000 Euro a bez pochyb se v té chvíli zapsali do historie domácí scény, jako ti naprosto nejlepší, co tady kdy hráli.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Poté přišly už klasické domácí soutěže, kde eSuba v posledních letech naprosto dominuje. První z nich byla základní část a následující play-off Hitpoint Masters Season 9, kdy bez problémů došli až do finále, kde si následně poradil s nabušenou soupiskou týmu eXtatus. Na jaře se jim sice nepovedlo kvalifikovat do European Masters, ale během letní části po výhře Hitpoint Masters Season 10 už tak učinili. Sice se nejednalo o ten nejlepší výsledek, ale jako příprava na zbytek sezóny to určitě zafungovalo skvěle.

Je nutno dodat, že se během sezóny vyměnili toplaneři a místo Cekutky začal pravidelně nastupovat Robocop, ale to vůbec nic na jejich tempu nezměnilo. Po výhře na MSR přišla největší akce roku v podobě Vodafone MČR 2018, kde eSuba určitě chtěla uspět a takový styl, jakým to zvládla, se asi nikdy nezapomene. Základními skupinami prošli bez jediné prohry se skóre 4-0, což je katapultovalo přímo do semifinále, kde narazili na Inside Games. Ty bez jakéhokoliv problému porazili 2:0 a směřovali do finále. Zde se potkali s mixem pod názvem LanCraft, kde na roli marksmana působil Matyáš “Carzzy” Orság. Ovšem i přes tak těžkou konkurenci si eSuba zvládla poradit 2:0 a posadila se tak počtvrté na trůn krále domácí scény.

eSuba 2018
eSuba 2018
Foto: PLAYzone

Tento úspěch budou chtít určitě zopakovat i letos a do turnaje vstupují s nálepkou hlavního favorita. Ovšem ani týmy jako SINNERS a Dynamo Eclot nejsou bez šance a právě oni se pokusí eSubu sesadit z jejího místa na vrcholu domácí scény. Všechny souboje můžete sledovat v pátek od 17:00 na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Štítky: eSuba, Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.