Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo patří mezi favority letošního Guseppe MČR? A kdo naopak může překvapit?

10. 11. 2021 | 19:40 League of Legends Preview
V pátek od 17:00 je na programu pokračování Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách, konkrétně League of Legends. Pod záštitou Guseppe nás čekají ty nejvyrovnanější LoL souboje, jaké jsme tady za poslední dobu měli. V článku se podíváme mezi osmičku zúčastněných týmů a probereme si jejich jednotlivé šance a reálná očekávání.
Preview skupinové fáze
Preview skupinové fáze
Zdroj: PLAYzone

Začneme u skupiny A, kde by se měl příběh psát velice jednoduše. Dvěma největšími favority jsou SINNERS a Dynamo Eclot, kteří by neměli mít jakýkoliv problém poradit si s mladými konkurenty. Ovšem sestava Dark Tigers nějaké ty kvality ukrývá a pokud tygři vyhrají svůj úvodní zápas proti Inaequalis, tak mohou vítěze zápasu SINNERS vs. Dynamo Eclot minimálně nepříjemně potrápit. Doporučíme vám sledovat souboje na midlane, protože právě zde budeme pozorovat růst Adama “Jackisek” Jeřábka, který v poslední době začal na scéně zářit a bude se chtít proti ostatním ukázat. Hlavní bude hned první zápas, protože narazí na Ordna, který už doma má několik stříbrných medailí z MČR a tento rok si chce jít pro zlato, takže nedá nikomu nic zadarmo.

Skupina B je už o něco složitější, není zde žádný vyložený favorit číslo 2. Jednoznačně se bude počítat s postupem eSuby, ale z další trojice HEET, BRUTE Talents a Inside Games Challengers může postoupit naprosto kdokoliv. Největší roli by ale mohla hrát toplane, kde disponuje papírově nejsilnějším hráčem tým HEET. V jeho řadách se totiž představí úřadující mistr České republiky Ondrej “Wondro” Kenda, jedna z největších hvězd ve své roli. Rovněž i midlane bude mít na průběh každé hry velký dopad, jak už to u solo linek na domácí scéně bývá, a i když to může znít nudně, tak se musíme zaměřit na eSubu. Sajator za poslední půlrok neskutečně pozvedl svou úroveň a nebylo by překvapením, kdyby se o něj po MČR začaly zajímat nějaké týmy ze zahraničí.

  • Pátek 17:00 – Úvodní zápasy ve skupinách
  • Pátek 20:00 – Zápasy 2. kola ve skupině A
  • Sobota 11:00 – Zápasy 2. kola ve skupině B
  • Sobota 14:00 – Rozhodující 3. kolo skupiny A
  • Sobota 18:00 – Rozhodující 3. kolo skupiny B

Úvodním duelem celého Guseppe MČR v League of Legends se stane souboj eSuba vs. Inside Games Challengers. Jedno z nejkvalitnějších domácích derby hned na začátku, co více si pro nás fanoušky LoL přát. Začínáme v pátek od 17:00 na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ, budeme se na vás těšit!

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone
Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.