Přejít k hlavnímu obsahu

Nowikk: Díky naší sestavě jsme jedni z favoritů na zlato

11. 11. 2021 | 15:56 PUBG: Battlegrounds Rozhovor
Dalším, koho v rámci letošních MČR rozhovorů vyzpovídáme, je Matěj "Nowikk" Krmela, který se už může chlubit jedním titulem z roku 2020 s týmem Entropiq. Letos na MČR sice střílí za celek Vikurvi, to ale nic nemění na tom, že si jde znovu pro výhru. Kromě jeho plánů na MČR se níže dozvíte třeba i o tom, jak se Nowikk dostal na letošní PUBG Global Championship.
Nowikk
Nowikk
Zdroj: sociální sítě hráče

Ahoj Nowikku, z posledního MČR sis odvezl titul mistra, věříš si na něj i letos? 

Ahoj! Určitě si věřím i na další titul Mistra České republiky, myslím, že díky naší sestavě jsme jedni z favoritů na zlato, což jsme potvrdili i na posledním Grunex Masters.

Ještě před MČR se stihneš v rámci angažmá v týmu Heroic zúčastnit letošního PUBG Global Championship o 2 miliony dolarů, jak se na tenhle turnaj těšíš? 

Je to pro mě obrovská příležitost se ukázat jako hráč a zároveň nabrat neskutečné množství zkušeností a kontaktů, takže se na tento turnaj určitě těším hodně. Budu se snažit týmu pomoci, jak to jen půjde, abychom zahráli co nejlepší výsledek!

Prozradíš prosím krátce čtenářům, jak ses vůbec do týmu Heroic dostal?  

Jeden den se mi ozval jejich trenér Ball1n, který se mě zeptal, jestli bych měl ještě ten den čas na to si zavolat, v tu chvíli mě upřímně napadlo, že by se mohlo jednat o nabídku na pátého hráče, ale nějak jsem si to nepřipouštěl a šel do toho s tím, že netuším, o čem ten call bude. Když jsme si zavolali, vysvětlil mi o co jde a dal mi nabídku, v tu chvíli jsem kontaktoval Entropiq, se kterým se vše domluvilo a bylo mi dovoleno hostování. O nabídce jsem ani chvíli neváhal, protože to pro mě je ohromná zkušenost.

Společně s tvými parťáky z Entropiqu ses nedávno účastnil spolupráce s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, jak sis ji užil a čím tě obohatila? 

Tuto spolupráci jsem si moc užil, myslím si, že to je asi ta nejlepší spolupráce, kterou jsme v rámci Entropiqu měli, a chtěl bych za ní znovu poděkovat! Dala mi určitě hodně, začal jsem se zase aktivně hýbat a snažil se upravit svůj jídelníček. Pomohlo mi to jak mentálně, tak i fyzicky, kdy jsem zhubnul nějaké to kilo (haha). Myslím si, že to byl super projekt, který nás všechny posunul zase o krok dál.

V českých turnajích hájíš barvy týmu Vikurvi, s nímž se vám podařilo vyhrát i podzimní Grunex Masters, kde vám na paty nejvíce šlapal celek Burgir. Myslíš, že právě tenhle tým pro vás bude i na MČR nejobávanějším soupeřem? 

Myslím si, že pokud i na MČR budou v takové sestavě a formě, ve které nastoupili na Grunex Masters, je to jeden z týmů, který bude taky bojovat o titul. Určitě je tam ale týmů, které můžou zahrát dobře a poprat se o titul, daleko více. Záleží ale na tom, v jaké formě nastoupí.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Ať už MČR dopadne jakkoliv, na co se z tvojí strany můžeme těšit po něm?  

Zatím nevím jistě, co a jak po MČR bude, momentálně se snažím soustředit především na PGC 2021, kde se pokusím Heroicu být co nejvíce nápomocný a urvat s nimi co nejlepší výsledek. Co a jak bude potom mi ještě není známo, ale určitě si budu chtít dát přes svátky alespoň chvilku volna. Přeci jen byl ten rok náročný a dlouhý, domů se vracíme až 22. prosince, takže nejspíše v novém roce budu řešit co a jak. Nějaké nabídky už mi přišly, ale kdo ví, jak to bude vypadat právě po zmiňovaném PGC, takže si počkám až na nový rok.

Díky za rozhovor, je ještě něco, co bys rád svým fanouškům a našim čtenářům vzkázal? 

Chtěl bych poděkovat všem, kdo mě sledují a podporují v mé kariéře, je to velký support, který od vás všech dostávám a neskutečně si ho vážím!

Štítky: MČR, Nowikk, Entropiq
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.