Přejít k hlavnímu obsahu

Odznáček Travise Scotta ve Fortnite zmizel po tragédii na festivalu Astroworld

12. 11. 2021 | 10:30 Fortnite Zajímavost
Epic Games učinili poměrně zajímavý krok poté, co v Houstonu na festivalu Astroworld, který organizovali Travis Scott a Drake, došlo ke tragédii. Oba interpreti nyní čelí obvinění, protože osm lidí zemřelo a další stovky byly zraněny. Na kauzu reaguje i Epic Games, jenž odstranili emote slavného rappera Travise Scotta z Fortnite.
Travis Scott ve Fortnite
Travis Scott ve Fortnite
Zdroj: Epic Games

Fortnite je především dětskou hrou, ať se to někomu líbí, nebo ne. Žádná krev, žádná brutalita, a ani žádné nadávky. Naopak. Tematické skiny, odznáčky a emoty Marvelu, DC, nebo třeba Resident Evilu. Vedle klaďasů a záporáků z fantasy světů jsme se dočkali i skutečných postav., třeba Ariany Grande nebo Travise Scotta. Právě druhý jmenovaný se po nedávných událostech ukazuje jako ne zrovna šťastná volba. Po tragédii na Astroworld festivalu, kde několik lidí zemřelo, a další stovky byly zraněny, z Fortnite na nějaký čas emote Travise Scotta mizí.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Out West, který lákal právě na festival, nebude nějakou dobu dostupný ke koupi. Vyplývá to z příspěvku na Twitteru od Epic Games. Přesto, že vývojáři přímo neřekli, že za to může zmíněná tragédie, neexistuje snad žádný jiný důvod, proč tento konkrétní emote odstranit. 

Jeden z leakerů řekl, že předmět byl jednoduše z Item obchodu odebraný, ale ti, co si ho již koupili, ho mohou samozřejmě využívat i nadále. Kosmetické úpravy Travise Scotta ale nějakou dobu nebudou dostupné. Kdy se emote do Fortnite vrátí, není jasné. Smajlík ve hře je ale ve spojitosti s festivalem to nejmenší, co by někoho trápilo.

Štítky: Travis Scott
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.