Přejít k hlavnímu obsahu

Po úspěchu seriálu Arcane podobnou adaptaci od Netflixu chtějí také fanoušci Overwatche

14. 11. 2021 | 18:26 Overwatch Zajímavost
Začátkem listopadu měl premiéru dlouho očekávaný seriál Arcane od společnosti Netflix. Nejen mezi fanoušky sklidil příběh ze světa League of Legends velký úspěch a fanoušci Overwatche by byli rádi, kdyby se od Blizzardu dočkali něčeho podobného.
Po úspěchu seriálu Arcane podobnou adaptaci od Netflixu chtějí také fanoušci Overwatche
Po úspěchu seriálu Arcane podobnou adaptaci od Netflixu chtějí také fanoušci Overwatche
Zdroj: Blizzard Entertainment

Seriál Arcane vyšel teprve minulý týden, ale už teď je jasné, že se tato záležitost Netflixu a Riot Games povedla. Seriál je jedním z nejsledovanějších v řadě různých zemí. Skiny postav se objeví dokonce i v online hře Among Us.

V případě, že by se Netflix rozhodl pro další seriál, který by souvisel s herním světem, je horkým kandidátem třeba Owerwatch. Nabízí pestrý a barvitý příběh a fanoušci soudí, že Netflix seriál by mohl být tím, co franšíza potřebuje. Dokonce svůj požadavek napsali i na oficiální fóra a padla otázka, proč vlastně něco takového zatím nevzniklo. O animované televizní sérii se ostatně mluvilo již minulý rok.

“Overwatch má tolik přepychových postav a měli jste tolik příležitostí po jeho úspěchu vložit miliony do této franšízy a vytvořit z ní něco tak velkého, jako je franšíza Warcraft,” napsal hráč s přezdívkou BADD. “Vidím Arcane na Netflixu od Riot Games a prostě se ukazuje, jaké byly možnosti dát postavám OW skutečnou hloubku."

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Někteří poukazují na to, že LoL existuje mnohem déle, což je ostatně pravda. Overwatch byl spuštěn v roce 2016, zatímco League of Legends funguje už od roku 2009. Jiní ale sdílí podobný názor jako právě BADD. „Osobně bych si rád myslel, že možná úspěch Arcane může vydláždit cestu budoucím animovaným videoherním seriálům (jako Overwatch),“ uvedl další. "Je tu spousta svérázných postav a věcí, které by dobře fungovaly v epizodickém formátu, a je toho tolik, co mohou lorově rozšířit."

Fanoušci souhlasili i na Redditu, kdy poznamenali: “Máme své hrdiny, máme svůj lore a existuje fanouškovská základna, tak proč nerozšířit franšízu do televizní show? Doufám, že Arcane započne trend, kdy více her přijde s televizními show, ale myslím, že zpracování Overwatche je přesně to, co potřebujeme.”

Dočkají se zvídaví fanoušci? To je zatím ve hvězdách, oficiálně nic potvrzeno nebylo, ačkoliv Nick van Dyk, spolupředseda Activision Blizzard, loni uvedl na svém profilu na LinkedIn, že “vyvinul a prodal animovaný seriál založený na franšíze Overwatch.” Nic dalšího z tohoto tvrzení doposud nevzešlo, ale nadšenci i tak doufají. Kromě toho bývalý ředitel Overwatche, Jeff Kaplan, naznačil, že tým plánuje rozšíření franšízy do dalších typů médií. Uvidíme tedy, co přinese budoucnost, ale s úspěchem, jaký Arcane sklízí, se třeba časem skutečně dočká i Overwatch.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Arcane, Netflix