Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vypadá situace okolo ruského talenta m0NESYho? Radu mu uštědřil i samotný Major šampion s1mple

19. 11. 2021 | 08:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
Poslední dobou se začalo hojně diskutovat o budoucnosti mladého ruského talenta m0NESYho. Jeho individuální výkony jsou na jeho věk skoro až k neuvěření a spoustu fanoušků by jej nejradši vidělo na těch největších pódiích světa. Avšak všechno není tak jednoduché, jak se zdá a m0NESY čelí těžkým rozhodnutím. Cennou radu mu dal i nynější výherce Majoru s1mple.
m0NESY
m0NESY
Zdroj: NAVI

Mladého ruského talenta Ilyu "m0NESY" Osipova čeká jistě velmi zajímavá budoucnost. V pouhých 16 letech je schopen podávat takové individuální výkony, o kterých se jiným ani nesní. Svoji kvalitu nově prokázal i na LAN turnaji WePlay Academy League Finals, kde byl celkově druhým nejlepším hráčem s 1,30 ratingem. I přesto to na vítězství bohužel nestačilo a NAVI Junior ve finále podlehli skvěle hrajícím MOUZ NXT.

Tento neúspěch však m0NESYho trápit vůbec nemusí, jelikož o něj údajně jeví zájem řada předních světových organizací, které by rády rozvíjely jeho potenciál na té nejvyšší úrovni. Jak se k tomuto kroku staví jeho mateřská organizace NAVI, zatím není jasné, avšak rozhodování to určitě není jednoduché. Logicky by se totiž nabízela i možnost si m0NESYho ponechat a později ho zařadit do hlavního týmu. To se s největší pravděpodobností jen tak ovšem nestane, protože jeho herní styl se překrývá se s1mplem. Buďto by si musel dát nejlepší hráč světa odpočinek, nebo m0NESY začít hrát úplně jinak. Po titulu z PGL Majoru je ale celá pětka NAVI stále hladová.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Se zajímavým nápadem přišel i sám zmíněný Aleksandr "s1mple" Kostyliev, který se objevil v podcastu HLTV Confirmed. V něm se na m0NESYho samozřejmě dostalo a král světové scény mu doporučil odejít na roční hostování do jiného týmu. „Potřebuje nasbírat zkušenosti proti těžším soupeřům. Na jeho místě bych na rok odešel a následně se rozhodl co dál. Jeho angličtina je v pohodě, ale není až tak dobrá. Musí si ji procvičit s lidmi a mluvit i o něčem jiném než je Counter-Strike,“ nechal se slyšet s1mple. Věc je však taková, že i když scénou kolují spekulace o nabídkách od velkých světových jmen, hostování příliš často v potaz nepadá.

Celé tohle má totiž jeden obrovský háček. M0NESY by s největší pravděpodobností nemohl reprezentovat jinou organizaci na Majoru či jiném velkém turnaji, pokud by byl stále pod kontraktem NAVI. Šlo by střet zájmů v případě, že by na turnaji figurovala i hlavní sestava Natus Vincere. Situace je to skutečně zapeklitá, jelikož následující kroky m0NESYho můžou mít velký dopad na jeho budoucí kariéru. On sám se navíc nechal ve včerejším rozhovoru na HLTV.org slyšet, že když nyní byl dva měsíce mimo domov, tak mu to stačilo a domácí prostředí mu chybí. Nejvíce se tedy v nejbližší budoucnosti nabízí, že by si mohl zahrát v jiném CIS týmu.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.