Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE představují zahraničního kouče. Dovede je k titulu z MČR?

18. 11. 2021 | 17:36 Counter-Strike 2 Přestup
ENTERPRISE esports se poslední dobou škrábou ve světovém žebříčku výše a výše, od srpnového posílení jim to střílí opravdu parádně. V některých momentech jim ale chybí něco málo, aby byli ještě lepší. A právě to by se počínaje dneškem mělo změnit. Organizace na svých sociálních sítích oficiálně přivítala nového kouče, který bude sestavu cepovat.
Nový trenér Nevar
Nový trenér Nevar
Zdroj: ENTERPRISE esports

Od vzniku ENTERPRISE se na pozici kouče ohřáli Dávid 'xperrience' Červenec a Robert 'mgnt' Zemko. Velkou výhrou měl být na začátku léta příchod Michala 'KETUBOR' Csontoše, ten však nakonec upřednostnil jiné životní priority a nadále si dává od trénování pauzu. Po příchodu Andreje 'Adejis' Kameništiaka a Matúše 'matys' Šimka tým pracoval pouze v pěti, žádný trenér na cestě nebyl. I přesto se však s novými posilami daří báječně a na v tuto chvíli probíhajícím V4 Future Sports Festival jsou dokonce ENTERPRISE nejlepším CZ/SK týmem. Výkonnostní i výsledkový posun je v posledních měsících znát, stále je však třeba hledat příležitosti k dalšímu zlepšování.

Jednou z nich je právě akvizice trenéra. A to se konečně nyní povedlo. Historicky první zahraniční tváří v kádru ENTERPRISE je 26letý trenér Aleksey 'Nevar' Voronov. Toho si EP vyhlédli v Trasko Esports, kde až dosud působil na pozici hlavního kouče. Do povědomí se Nevar dostal poprvé před dvěma lety, když byl v pozadí týmu Winstrike jako analytik. Spolupracoval tedy s týmem pod taktovkou dnešního kapitána světových jedniček a Major šampionům, Kirillem 'Boombl4' Mikhaylovem. Krátce se tehdy potkal i se dvěma hráči dnešních Entropiq.

Podle dnešního představení na sociálních sítích týmu už Nevar s česko-slovenskou sestavou nějaký čas pracuje, ale bohužel kvůli restrikcím nemohl do Budapešti s týmem odcestovat. I přesto jsme se však dočkali oficiálního představení už nyní, kdy ENTERPRISE mají jistou místenku v play-off V4 Future Sports Festivalu. Jasným cílem po jeho příchodu bude posun týmu ještě do vyšších pater mezinárodní scény, k čemuž by měla dopomoci kombinace tvrdé práce a rozhodování na základě přesných dat. Na domácí scéně je trenérů nedostatek, takže není divu, že se ENTERPRISE po vzoru jiných týmů ohlédli do světa. Uvidíme, zdali půjde o trefu do černého.

Kompletní složení ENTERPRISE:

 Česká republika David 'forsyy' Bílý
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Robert 'manguss' Kapser
 Slovensko Andrej 'Adejis' Kameništiak
 Slovensko Matúš 'matys' Šimko

 Rusko Aleksey 'Nevar' Voronov – trenér

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.