Přejít k hlavnímu obsahu

Dalas po skončení Logitech COOL ligy: Práce mi po herní stránce paradoxně pomohla

22. 11. 2021 | 20:38 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Po úplném konci Logitech FIFA COOL ligy jsme si pro vás připravili ještě jeden extra rozhovor. Tentokrát jsme zamířili do Ostravy, kde jsme vyzpovídali Martina "Dalas" Vujtíka. Nynější zástupce Baníku Ostrava nám něco málo řekl o Logitech COOL lize, svém novém klubu a také o tom, jak dokáže skloubit svou práci s hraním na takové úrovni.
Dalas
Dalas
Zdroj: PLAYzone

Jsi po prohře se Seronem s výsledkem smířený, nebo je to velká hořkost oproti minulému ročníku, kdy jsi byl čtvrtý?

Určitě panuje mírné zklamání. Dostat se mezi TOP 8 je hezké, ale po minulé TOP 4 jsem to chtěl minimálně zopakovat. Navíc vím, že to bylo v mých silách.

Zasloužil si Seron vítězství?

Seron byl jeden z nejtěžších soupeřů, což ukázal výhrou celé ligy. Ale herně jsem na něj určitě měl a myslím, že to byla vyrovnaná série, kterou rozhodnul trochu nešťastný gól.

Jak ti to prozatím šlape v tomto ročníku?

Začátkem nové FIFY jsem se dost hledal, ale už jsem se dostal do tempa a našel si svůj styl, který docela funguje. Na největších turnajích se stále ukazuju a povedlo se mi jako jednomu z šesti Čechů vybojovat místo na EA kvalifikaci, čehož si hodně cením.

Už sis zvykl ve svém novém týmu? Co ti klub nabízí?

Jsem moc rád, že můžu reprezentovat tým, jakým Baník je. Jsem s klubem propojený už od dětství. Baník mi nabídnul zajímavé finanční podmínky a slušné zázemí. Společně se snažíme esport trochu více rozjet a nakopnout tím správným směrem.

Co spoluhráči? Měl jsi možnost si s nimi zahrát, nebo se potkat naživo?

S Totikem se vídám častěji, jelikož spolu máme permanentky na fotbal. Hodně zvědavý jsem na e:LIGU, protože právě tam spolu budeme bok po boku hrát.

Lístky na MČR

V sobotu jsi byl na zápase Baníku proti Plzni. Dobrý zápas?

Zápas byl velmi zajímavý, jelikož Baník prohrával 2:0 a i přesto se dokázal do zápasu vrátit a vyrovnat. Od Plzně jsem po herní stránce čekal trochu více. Vzhledem k mrazivému počasí bylo na stadionu jen okolo 7 000 lidí, ale stejně byla atmosféra úžasná. Tím je Baník výjimečný.

Jak funguje tým? Máš v týmu nějakého oblíbence, nebo na něj pořád čekáš?

Tým jsem po COOL lize měnil kvůli restrikcím na EA kvalifikaci. Nyní jsem tedy ve fázi dolaďování, ale nejspíš se budu spoléhat na duo Cruyff & IF Mbappe.

V jednom z pozápasových rozhovorů jsi zmínil, že společně s hraním FIFY i pracuješ. Jak moc je to náročné?

Ano, chodím normálně do práce, takže většinou se domů vracím okolo 17 hodin. Dám si večeři a jdu si zahrát Rivals nebo nějaký turnaj. Občas to je náročné, ale v práci jsem spokojený a dokážou mi vyjít vstříc, za což jsem jim opravdu vděčný. Například na COOL ligu mě pustili dříve, abych vše stihnul. Jinak si myslím, že mi to paradoxně pomohlo - nemusím řešit nějaký stres a tlak, hraju více uvolněně a jde to vidět i na mé hře.

Máš nějaký velký cíl pro tento ročník, ať už ve FIFIĚ nebo životě?

Určitě bych chtěl vyhrát nějaký větší turnaj nebo případně udělat slušný výsledek na EA kvalifikaci. V životě plánuju nové bydlení.

Díky za rozhovor! Máš nějaký vzkaz pro své fanoušky nebo kohokoliv jiného?

Díky moc všem za podporu! Určitě budu rád, když mi dáte follow na Instagramu

Aktuální tým Dalase
Aktuální tým Dalase
Zdroj: Martin "Dalas" Vujtík
Štítky: FIFA COOL liga, Dalas