Přejít k hlavnímu obsahu

Češi patří mezi největší fanoušky seriálu Arcane. Vývojář Riot Games potvrzuje druhou sérii

24. 11. 2021 | 13:01 League of Legends Lifestyle
Herní vývojář a vydavatel Riot Games oznamuje, že oblíbený seriál Arcane ze světa hry League of Legends bude pokračovat druhou sérií. Konkrétní termín vydání však není potvrzen. Arcane je v Česku od své premiéry populární a patří k nejsledovanějším seriálům na Netflixu.
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games

Seriál Arcane ze světa populární hry League of Legends vypráví o křehké rovnováze mezi dvěma městy – bohatým Piltoverem a chmurným Zaunem. Ta jsou známá napříč světem Runeterra jako „města pokroku“ a mnoho brilantních mozků je nazývá svým domovem. První série byla rozdělena na 3 akty, ve kterých diváci mohli zhlédnout celkem 9 epizod.

„Jsme nesmírně rádi za pozitivní ohlasy na první sezónu Arcane a tvrdě pracujeme s kreativními kouzelníky z Riotu a Fortiche na vydání našeho druhého pokračování,“ prozradili spolutvůrci Arcane Christian Linke a Alex Yee.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Češi mezi největšími fanoušky

Úspěch tak seriál neslaví pouze v hráčské komunitě, ale našel si své fanoušky i mezi běžnými diváky. Arcane dnes patří mezi nejsledovanější seriály na Netflixu.

Arcane vstoupil mezi seriály ve velkém stylu. Trailer se promítal na nejvyšší budově světa Burdž Chalífa, ve hrách Fortnite a PUBG Mobile se objevily postavy ze hry League of Legends a v rámci speciálního festivalu RiotX Arcane se hráči mohli těšit na spoustu akcí a odměn. Během kampaně dokonce hlavní hrdinka Jinx „zapálila“ historické věže Prahy, ze kterých plál růžový dým.

Štítky: Arcane
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.