Přejít k hlavnímu obsahu

MrBeast sklízí další uznání. Ambiciózní projekt si oblíbil i samotný režisér Squid Game

9. 12. 2021 | 11:29 Twitch.tv
Od vydání veleúspěšné napodobeniny Squid Game uběhly téměř dva týdny, ovšem poprask kolem vydaného videa je stále v nedohlednu. Video se sice těší velké oblibě a zhlédnutí neustále raketově rostou, ale i v tomto případě se objevily negativní komentáře. Ty však smetlo ze stolu vyjádření samotného tvůrce Squid Game.
Režisér Squid Game projekt schvaluje
Režisér Squid Game projekt schvaluje
Zdroj: YouTube/Still Watching Netflix, MrBeast

Adaptace Squid Game, kterou si hráči mohli skutečně vyzkoušet na vlastní kůži, sklízí ohromný úspěch a chválu ze všech stran. Stojí za ní světově známý youtuber MrBeast, jenž ani tentokrát neváhal a při první příležitosti po hlavě skočil do tvorby ambiciózního a nákladného projektu. I tentokrát se samozřejmě objevily negativní názory a komentáře, a to jak během vzniku projektu, tak i po vydání konečného videa, které se na YouTube stalo hitem.

K negativnímu feedbacku se přidaly komentáře, které projekt dehonestovaly připomínkami, že se jedná o pouhé plagiátorství. Ačkoliv se takových narážek našlo požehnaně, pochvaly a obdiv stále převládají. A kdo by to byl čekal, za MrBeasta a jeho komplexní projekt se postavil i sám tvůrce Squid Game Hwang Dong-hyuk. Ten byl v interview při příležitosti Gotham Awards vyzván, jestli by se vyjádřil k trendujícímu videu. 

"Část z toho jsem viděl a líbilo se mi to," tvrdí režisér. "Také mi to dále pomohlo propagovat show, takže pokud se toho chytnou další lidé, tak do toho!". Víc asi není třeba dodávat, když slova chvály zní přímo z úst samotného režiséra legendárního dramatu. Jak je vidno, podobné projekty podporuje a sám z nich těží. Je tedy pravděpodobně pouze otázkou času, než i další tvůrci obsahu přijdou se svými nápady. 

Je možné ale MrBeast avůbec překonat, zvláště, když jeho projekt podporuje sám tvůrce show? MrBeast na toto prohlášení zatím nereagoval, režisérovi ale poděkoval už na konci svého videa, kde stálo: "Z této show jsme si vzali obrovskou inspiraci a upřímně si Vás vážím.“ Ani dva týdny po vydání videa zájem fanoušku neupadá. Momentálně se video na YouTube blíží k hranici 160 milionů zhlédnutí a stojí na devátém místě v kategorii trendů.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Squid Game, MrBeast