Přejít k hlavnímu obsahu

Je to potvrzené! PUBG se stává F2P titulem!

10. 12. 2021 | 15:57 PUBG: Battlegrounds
Oblíbená hra PUBG při svém vydání v roce 2017 bořila rekordy, avšak v dnešní době čísla klesají, vývojáři tak museli přejít k radikálnímu kroku. Tím se stává přeměna struktury hry na F2P titul. Co vše se pro hráče změní?
PUBG nyní jako F2P titul
PUBG nyní jako F2P titul
Zdroj: PUBG Suomi League

V půlce léta vyšla na svět informace, že se spekuluje o PUBG jako F2P hře. Ta nyní během Game Awards 2021 byla potvrzena. PUBG: Battlegrounds přejde na free-to-play model 12. 1. 2022, zařadí se tak ke konkurenčním titulům Fortnite, Apex Legends či Call of Duty: Warzone, které na bázi F2P již fungují.

Nový model se velice podobá modelu ve hře CS:GO, kde se účty dělí na Primary a Non-Primary. V PUBG se zavede takzvaný Battlegrounds Plus, jedná se o balíček, který váš účet základní účet pozvedne na prémiovou kvalitu a nabídne vám různé výhody ve hře. Cena této funkce je přijatelných 13 dolarů.

Služba nabídne zejména hráčům Ranked a Custom mód, což by mělo oddělit hráče od cheaterů, kteří by údajně měli mít přístup pouze k normálním zápasům (pokud si nekoupí Plus balíček), nicméně dle slov vývojářů by cheateři měli být rychle odhaleni a zabanováni. Kromě oddělení módu, hráči dostanou herní kosmetické předměty a další výhody, například rychlejší přičítání zkušenosti pro levelování účtu.

Hráči, kteří jsou majitelé hry za plnou cenu (nyní na Steamu za 30 eur), dostanou po přihlášení Battlegrounds Plus zadarmo a kromě toho se dočkají i dalších unikátních kosmetických odměn za dlouholetou podporu hry.

Zdroj: PUBG.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!