Přejít k hlavnímu obsahu

Jak získat na Youtube zpět počítadlo palců dolů

10. 12. 2021 | 16:26 Všechny hry Lifestyle
Rozhodnutí společnosti Youtube odstranit počet palců dolů, které většinou určovalo, zda si video člověk má pustit, nebo ne, zanechalo uživatele v nejistotě. I když se rozhodnutí YouTube zdá jako dobrý krok do budoucna, pro uživatele je to spíše naopak. Naštěstí tuto funkci lze vrátit zpět a to velmi snadno pomocí jednoduchého návodu.
Vrácení počítání palců dolů u YouTube videa
Vrácení počítání palců dolů u YouTube videa
Zdroj: YouTube

Od té doby, co Youtube odstranil počítání u palců dolů, se tato možnost používá jako vyjádření celkového nesouhlasu s obsahem videa jen pro tvůrce videa. Přesný počet palců dolů je tedy pro sledovatele zcela neviditelný. Youtube chtěl tímto krokem snížit "šikanování" hlavně menších tvůrců, kde diváci schválně hromadí palce dolů, aby se video lidem nedoporučovalo. Na druhou stranu je však podle uživatelů těžké zjistit, zda-li je video spolehlivé.

Počítadlo palců dolů na YouTube
Počítadlo palců dolů na YouTube
: YouTube

Jak tedy zobrazit počet palců dolů na YouTube?

  1. Instalace prohlížeče Google Chrome
  2. Navštivte internetový obchod Chrome
  3. Nainstalujte si plugin "Return YouTube dislike"

Prvním krokem k vrácení počítadla u palců dolů je instalace internetového prohlížeče Google Chrome. Tento prohlížeč vám totiž umožní instalovat různé pluginy, které uživatelé vytvořili a vložili na internetový obchod Chrome.

Téměř ihned poté, co byl počet palců dolů odstraněn, byl právě na internetový obchod Chrome vydán plugin s názvem "Return YouTube Dislike," který vrátí YouTube v podstatě tak, jak vypadal dřív. Tento plugin se po nainstalování spolu s ostatními nainstalovanými pluginy zobrazí v seznamu v pravém horním rohu prohlížeče a lze jej kdykoliv odstranit, pokud budete chtít. Samozřejmě je zde určitá šance, že bude plugin odstraněn, jelikož jde proti plánům YouTube, prozatím je však plně funkční.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Youtube