Přejít k hlavnímu obsahu

Charitativní stream DeeThana vybral cílovou částku již po 4 hodinách!

19. 12. 2021 | 08:30 Twitch
Streamer, YouTuber a velký srdcař DeeThane v minulosti prokázal, že když je potřeba udělat správnou věc, se svou komunitou se dokáže spojit a nadělit pěkný vánoční dárek. Tak, jako si v minulých letech vybral Kubíka s leukémií, Míšu, který potřeboval zaplatit rehabilitace, a další děti, nyní si vybral Tomíka, s poruchami mozku, DMO a dalšími přidruženými vadami.
DeeThane
DeeThane
Zdroj: Facebook/DeeThane

Každá scéna má své osobnosti, které mají srdce na správném místě a nebojí se uspořádat sbírku přispět na charitativní účely, v našich luzích a hájích nevyjímaje.  A to klidně s určitou pravidelností. Letos jsme se dočkali hned několika tuzemských charit – Dejme dětem šanci v režii MADMONQu, nebo od streamerky Mayyyi, která ale nešla zrovna nejlepším příkladem. Zdaleka charitou nejprotřelejší českou osobností na Twitchi je bezesporu Damien "DeeThane" Dante, který letos již poněkolikáté chystá velkou charitativní kampaň. Na koho vybírá letos?

Dee a jeho žádost o „adepta" na charitu

Damien letos vybírá na devítiletého Tomíka, u kterého se po čtyřech měsících od narození rozvinuly zvláštní problémy. Vytrácející se oční kontakt, nulový zájem o hraní a další věci, které začaly být horší a horší. Proto se rozjelo kolečko speciálních vyšetření, na jejímž konci byla děsivá diagnóza, onemocnění mozku zvané lisencefalie, kvůli níž Tomík potřebuje nepřetržitou a celodenní péči. Samotná lisencefalie způsobuje vývojové poruchy. Aby toho nebylo málo, k onemocnění se přidaly další diagnózy, jako například centrální tonusová porucha, mikrocefalie, diskinetická forma DMO, centrální vada zraku nebo těžká porucha intelektu.

Postižený Tomík

Maminka i Tomík jsou velcí hrdinové a s nepřízní osudu se nesmířili. Se správnou léčbou ale byla spousta práce, protože v době diagnózy žádné české texty neexistovaly – až tak je diagnóza vzácná. Během chvíle se tak z maminky Tomíka stala jeho pečovatelka, učitelka, logopedka a vlastně všichni, které by mohl potřebovat. Postupem času se ukázalo, že krom Vojtovy metody malému Tomíkovi prospívají také speciální terapie a hypoterapie. Platit také musí spousty doplatků za pomůcky, vitamíny, doplňky stravy a speciální výživy. Náklady se tak ročně vyšplhají na 400 000 korun. Maminka je na situaci sama, a tak si Dee stanovil cíl 220 000 Kč, který by zaplatil alespoň celou rehabilitaci na příští rok.

Charitativní stream se koná dnes 19. prosince u Deeho na Twitch kanále. Přejeme hodně štěstí!

Zdroj: DeeThane
Štítky: DeeThane, charita
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.