Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST World Finals startuje! Kdo si odnese poslední letošní titul?

13. 12. 2021 | 19:30 Counter-Strike 2 Preview
V úterý startuje poslední velký turnaj letošního roku. Do bojů v turnaji BLAST World Finals vstupuje hned osm nejlepších světových týmů. Půl milionu dolarů si však může odnést jen jeden.
BLAST Finals
BLAST Finals
Zdroj: BLAST Premier

Poslední velký turnaj letošního roku je tady! BLAST Premier World Finals nabídne souboj osmi týmů, které si vedly nejlépe během letošních turnajů BLAST Premier a které se utkají o to, kdo zakončí rok 2021 na vítězné vlně.

Celý turnaj se odehraje za zavřenými dveřmi ve studiu v Kodani, kde na týmy čeká souboj v Double Elimination BO3 pavouku. Hraje se o milion dolarů,  přičemž vítěz celého turnaje získá rovnou polovinu.

Pavouk BLAST World Finals
Pavouk BLAST World Finals
Zdroj: BLAST Premier

Soupisce týmů vévodí jednoznačně nejlepší tým letošního roku, Natus Vincere, který bude chtít navázat na vyhrané podzimní finále, ale také na další soutěže jako PGL Major, ESL Pro League nebo velkolepý Intel Grand Slam. Hned několik týmů naopak zažije pravděpodobně svou derniéru. Mezi ty patří Team Liquid, v jehož sestavě se blíží velké změny, vítěz právě skončeného IEM Winter Team Vitality, kam v příštím roce má zamířit trio z Astralis, ale také G2 Esports. Těm se po problémům s vízem vrací do sestavy nexa, nejspíš se však bude jednat o poslední turnaj v současné sestavě, do týmu má totiž zamířit šestnáctiletý m0NESY.

Na plnou sestavu se však nemohou spolehnout hned dva celky. Ninjas in Pyjamas se opět budou muset obejít bez device, kterého ze zdravotních důvodů nahradí člen jejich akademie phzy. Týmu Heroic zase bude ze soukromých důvodů chybět stavn, za kterého zaskočí b0RUP z MAD Lions. Soupisku účastníků uzavírají Astralis a Gambit.

Turnaj odstartuje v úterý v 16:30 duelem mezi NAVI a Liquid, vyvrcholení turnaje je na programu v neděli, kdy se nejprve uskuteční finále spodního bracketu, po kterém bude následovat samotné grandfinále. Jak je již u turnajů BLAST Premier zvykem, PLAYzone odvysílá všechny zápasy na svém Twitchi. Rozpis, výsledky a statistiky naleznete tradičně v našem Zápasovníku.

Štítky: BLAST PREMIER
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.