Přejít k hlavnímu obsahu

Esport mapa pro rok 2022 zveřejněna! Jaká atraktivní značka se vrací?

19. 12. 2021 | 15:27 PUBG: Battlegrounds Turnaj
S blížícím se koncem roku zveřejňují vývojáři herních titulů plány a turnaje pro příští rok. Mezi nimi nechybí ani PUBG: Battlegrounds, ve kterém se při příležitosti závěru světového šampionátu zveřejnily plány pro rok 2022. Kromě již zaběhnutých věcí na nás čeká i návrat jednoho velice atraktivního turnaje! Na co vše se můžeme těšit?
PUBG esport 2022
PUBG esport 2022
Zdroj: PUBG CORPORATION

Rok 2021 pomalu a jistě končí, čekají nás Vánoce a hned o týden později příchod roku 2022. Ve světě PUBG: Battlegrounds tomu není jinak, letos jsme byli svědky různých změn, ať již ve hře samotné či formátu esportových turnajů. Dnešním dnem taktéž skončil světový šampionát PGC, ve kterém vyhrál čínský tým NewHappy a Česká republika získala vicemistra světa. A nikdo nevěděl jaká bude budoucnost této oblíbené battle royale hry.

To se ale mění. Při příležitosti konání PGC 2021 se zveřejnil i plán oficiálně podporovaných turnajů pro rok 2022. Kromě skoro stejného formátu se dočkáme návratu jednoho divácky oblíbeného turnaje –⁠ PUBG Nations Cupu! Ten se po dvou letech uskuteční v červnu a sloužit bude zejména k pobavení fanoušků. Již brzy by se měli zveřejnit detaily, doufáme, že mezi účastníky nebude chybět i skvělá domácí komunita.

Stejně jako v roce 2021 se uskuteční stěžejní PUBG Continental Series – PCS, odehrávat se bude v regionech Amerika, Evropa, Asie a APAC. PCS 6 bychom se měli dočkat v dubnu, zatímco PCS 7 v září. Stejně jako letos, i na těchto turnajích budou rozdávány body pro kvalifikaci na světový šampionát, který opět ponese titul PGC. Mělo by se jednat o podobný turnaj jako letos, který by měl shromáždit nejlepší týmy světa, aby poměřil jejich kvality. Mistrovství světa bychom se měli dočkat někdy v listopadu. 

Kromě těchto soutěží bychom se měli dočkat i turnajů třetích stran, které vývojáři hry přímo potvrdí. S největší pravděpodobností se bude jednat o klání pod záštitou ESL a regionální ligy v čele s finskou PSL. Uvidíme tak, co si pro nás vše vývojáři připraví!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!