Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra Entropiqu na LoL scéně nedopadla vítězně, eSuba si naopak odnáší krásných 100 000 Kč

20. 12. 2021 | 10:29 League of Legends Reportáž
Pár dní zpátky se organizace Entropiq rozhodla vstoupit do světa League of Legends, celá pětice měla svoji první šanci se ukázat během eLEAGUE Winter Cupu. V rámci své tiskové konference se nebáli mít vysoké ambice do zahraničí, ovšem ty je potřeba podložit výsledky z domácí scény a jejich premiéra nedopadla úplně nejlépe. Ve finále nestačili na legendy domácí scény pod hlavičkou eSuby.
eLEAGUE Winter Cup
eLEAGUE Winter Cup
Zdroj: eSuba

Poslední velký turnaj letošního roku v League of Legends je za námi. V rámci eLEAGUE Winter Cup jsme sledovali premiéru organizace Entropiq a představily se také ostatní týmy z domácí scény, které na sebe před novým rokem chtěly upozornit. Jak už to ale bývá, do finále se mohou dostat pouze dva nejlepší celky a těmi se staly eSuba a právě Entropiq. Na tuhle dvojici si asi budeme muset zvyknout, protože se dá očekávat, že příští rok se právě tyhle dva týmy poperou o domácí trofeje. První vzájemnou sérii si pro sebe zvládli urvat hráči eSuby.

Pojďme ale postupně. Úvodní hru měli jednoznačně v režii hráči Entropiqu a po dvacetiminutové dominanci se zdálo, že slova o úspěchu budou hned napoprvé vyplněny. Ovšem eSuba není známá tím, že by se vzdávala a od druhé hry ze sebe vydala naprosto vše. Sice třetí hru zvládl ještě Entropiq urvat, ale během svých dvou matchpointů na eSubu nestačili. Pro tu se tak jedná o parádní zakončení roku, kdy si odnáší 100 000 Kč a cenný skalp. Naopak Entropiq určitě nebude s výsledkem spokojen, protože ambice jsou vysoké, ale nejprve je potřeba uspět tady doma v Česku.

V zápase o třetí místo se ještě potkali hráči Dynamo Eclot a Citrus Banán Ananas. Tahle série rovněž nabídla všech pět her, ze kterých nakonec vyšli lépe Dynamo Eclot. Pro ty se tak jedná o fajn zakončení roku, který se dá považovat za solidní základ do následujících let. Mix CBA také předvedl své kvality a bylo by velkým překvapením, kdyby se po nich nepodívala nějaká kvalitní Česká organizace. Mimo boje o medaile naopak skončili mistři ČR ze SINNERS, kteří v repríze finále MČR nestačili již ve čtvrtfinále právě na DNE.

Konečné pořadí eLEAGUE Winter Cup:

  • 1. eSuba – 100.000 Kč
  • 2. Entropiq – 50.000 Kč
  • 3. Dynamo Eclot – 25.000 Kč
  • 4. Citrus Banán Ananas – 10.000 Kč
Finální podoba play-off eLEAGUE Winter Cupu
Finální podoba play-off eLEAGUE Winter Cupu
Foto: eLEAGUEcz
Štítky: ELEAGUE, eSuba, Entropiq
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.