Přejít k hlavnímu obsahu

Šťastné a gamerské! Jak strávit Vánoce jako správný hráč?

24. 12. 2021 | 16:27 Lifestyle
Vánoce už klepou na dveře. Mezi tradiční vánoční zvyky patří zdobení stromečku, kapr a bramborový salát k večeři, večer možná pohádky v televizi. Pokud se ale považujete za toho správného hráče, můžete si 24. prosince trochu ozvláštnit a popustit uzdu svému vnitřnímu hráči. Přinášíme několik tipů, jak na to, a přejeme šťastné a veselé!
Šťastné a gamerské! Jak strávit Vánoce jako správný hráč?
Šťastné a gamerské! Jak strávit Vánoce jako správný hráč?
Zdroj: PLAYzone

PLAYzone vám přináší několik tipů, s nimiž si můžete užít Vánoce jako řádný gamer, nebo si Štědrý den přinejmenším trochu oživit. Tak se na ně pojďme podívat!

Atmosféra je základ

Je těžké si vychutnat tu správnou vánoční atmosféru, když vaše okolí vypadá všedně jako každý jiný den. Tak se nebojte trochu odvázat a v bytě, nebo přinejmenším pokoji, si to vánočně ozdobte. Nezapomeňte na stromeček, větvičky, ozdoby nebo světelné řetězy. Pokud budete chtít zajít ještě o krok dál, vynechte tradiční stromeček a raději vyzdobte svůj herní set up. S pár ozdobami nebo světelnými řetězy bude vypadat skvěle. Tradiční vánoční barevnou kombinace je červená a zelená, záleží ale na vašich preferencích. Taková červená a zlatá by nemusela vypadat vůbec špatně. Nebo můžete na počítač prostě jenom dát vánoční čepici.

Na sebe si vezměte nějaký pěkný vánoční svetr, vyrábí se jich celá řada, ať už s herními nebo filmovými motivy. Třeba Microsoft loni předvedl svetry inspirované starým dobrým Malováním nebo systémem Windows XP. A nakonec si pusťte nějakou pěknou hudbu. Fantazii se meze nekladou - na plné pecky můžete pustit soundtrack ze své oblíbené hry, klasické koledy nebo nějaký jejich modernější remix. U toho se bude hrát jedna báseň!

Atmosféra je základ
Atmosféra je základ
Zdroj: Facebook - GAMING SETUP

Vánoce a hry

Jelikož jsou hry vaším velkým koníčkem, věnujte se jim (alespoň trochu) i dnes. Možností se nabízí plno. Můžete vyzvat na souboj přítele či přítelkyni, své sourozence nebo přátele. Strávíte tak společně čas a ještě u něčeho, co vás bude bavit. Možná najdete i něco, co by mohlo bavit starší generaci. Jen si dávejte pozor, aby se jim to nezalíbilo až moc a následně vám počítač nebo konzoli nezabavili pro své vlastní využití! Schválně, tipnete si, kolik je nejstarší hráčce na světě a odkud pochází?  

Hry ale nemusí být pouze párová nebo skupinová aktivita, můžete si je užít i o samotě. Zkuste zlomit nějaký svůj rekord, nebo porazit bosse, který vám už dlouho dává zabrat. Nebo si vzpomeňte na svou nejmilejší hru z dávných dob a zahrajte si ji a zavzpomínejte na doby svého dětství. Mnohé online hry mají i nejrůznější vánoční eventy, v nichž můžete získat různé ceny a vylepšení do hry. Například ve Fortnite nyní probíhá Winterfest. Jiné hry a konzole zase nabízí možnost shrnutí toho, co jste za uplynulý rok dokázali či kolik času jste hraním strávili. Tuto možnost nabízí třeba Nintendo Switch. V neposlední řadě omrkněte vánoční slevy, možná objevíte něco, co by vás zajímalo, právě tam.   

Zahrajte si některý z vánočních eventů!
Zahrajte si některý z vánočních eventů!
Zdroj: Overwatch

A co na večer? 

Než se nadějete, den se překulí a nastane večer. Pokud vám tradiční kapr a bramborový salát moc nevoní, můžete se inspirovat v některé z herních kuchařek a připravit k večeři něco úplně jiného. Vlastní kuchařku má série Elder Scrolls, World of Warcraft, Overwatch, ale i Minecraft nebo Pokémon. Pak už si stačí sednout ke stromečku a užít si společně s ostatními rozbalování dárků a radost z nich. Až bude po všem, můžete se podívat na nějakou pěknou pohádku, nebo na nějaký pěkný film inspirovaný videohrami, pokud váš vnitřní hráč ještě nešel spát. Jestli jste ještě neviděli novou sérii seriálového Zaklínače, koukněte na některý z našich tipů.  Věříme, že si vyberete.  

Můžete se také začít soustředit na rok 2022. Podívejte se, co vychází příští rok, ať víte, na co se můžete těšit. Nevydává váš oblíbený vývojář nějakou hru, o níž jste třeba do teď ani netušili? Můžete se také pomalu začít chystat na Vánoce příští,  neboť nikdy není moc brzy vědět, o co chcete Ježíška požádat. Je libo novou herní židli nebo snad monitor?

To je z našich tipů vše, věříme, že si Štědrý den náležitě užijete, ať už ho slavíte s přáteli, rodinou nebo o samotě. Přejeme vám tedy šťastné a veselé a vše nejlepší do Nového roku!  

Štítky: Vánoce