Přejít k hlavnímu obsahu

Hráčská komunita se znovu předvedla, o víkendu se vybralo skoro 700 tisíc korun

20. 12. 2021 | 16:38 Zajímavost
Tvrzení, že streamování a hraní her nikomu nepomůže, v poslední době ztrácí na své validnosti. Důkazem toho se v minulosti staly streamy Madmonqu, PlayStationu nebo streamera a komentátora DeeThana. Ten totiž každoročně vybírá peníze na dobročinné účely a letos si vybral Tomíka. O stejném víkendu ale nezahálela ani esportová organizace SINNERS.
DeeThane
DeeThane
Zdroj: Facebook/DeeThane

Když DeeThane před nějakou dobou říkal, že pro svůj každoroční charitativní stream vybral Tomíka s lisencefalií, spousta lidí věděla, že Dee není žádným zelenáčem a stanovenou částku jistě vybere. To na šestnáctihodinovém streamu skutečně dokázal a milník 220 000 padl takřka okamžitě po necelých čtyřech hodinách. Charitativní stream byl ukončený o půlnoci a celkově se vybralo neuvěřitelných 590 000 korun!

Jsem rád, že moje komunita a já jsme byli schopní letos za 16 hodin streamu dát pod stromeček mamince Tomíka jeden z největších dárků - JISTOTU, že Tomík bude mít zaplacené rehabilitace na celý rok 2022 a k tomu další úspory a finance na pomůcky, rehabilitační pobyty, výživu, vitamíny a další. Jediné, co zůstává, je poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zúčastnili a popřát vám šťastné, veselé a hlavně klidné vánoční svátky.
uvedl DeeThane v příspěvku na Instagramu

Krom Damiena ale svou troškou do mlýna přispěla esportová organizace SINNERS. Ti se spojili s nadací SYNER a v několikahodinovém livestreamu se zajímavým programem vybrali přes 100 tisíc korun.

Komunita nejen okolo esportu a her tak ukazuje, že pokud je potřeba,  dokáže se spojit a i těm méně šťastným nadělit pěkný vánoční dárek. Celá věc je zajímavější už jen tím, že peníze byly vybrány bez zvlášť slavných osobností, jako tomu bylo například u Dejme dětem šanci.

Štítky: DeeThane, charita
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.