Přejít k hlavnímu obsahu

xQc splnil vánoční přání handicapované streamerce. Pořídil jí invalidní vozík i herní židli

26. 12. 2021 | 14:35 Lifestyle
Jakožto jedna z předních tváří Twitche se i xQc rozhodl na Vánoce své komunitě ukázat, že mu na ní záleží a několik šťastlivců obdaroval. V jednom případě však nešlo o šíření vánoční atmosféry, nýbrž o notné zlepšení života. Kanadský streamer splnil sen jedné streamerce a zakoupil jí potřebný invalidní vozík. Nejen, že jí pomohl v boji s handicapem, ale mimořádně jí zpříjemnil celé Vánoce.
xQc pomohl streamerce v nouzi
xQc pomohl streamerce v nouzi
Zdroj: Twitch: anthemofthedead / xQc

Sváteční období nemusí vždy nutně pro každého znamenat oddych, pohodu a příjemně strávený čas po boku svých blízkých. Svátky mohou naopak být noční můrou pro všechny, kteří se zrovna potýkají s vážnými zdravotními či jinými problémy. O to horší to je, když jsou na to sami, nebo je jejich situace zdánlivě neřešitelná. I nepatrné gesto však může pomoci nebo vrátit naději.

Menší Twitch streamerka anthemofthedead si k Vánocům nepřála nic jiného než invalidní vozík. 21letá dívka trpí fibromyalgií a polyartralgií, což bohužel znamená, že žije v neustálé bolesti. Krátce po diagnóze už se ani nemohla podívat ven nebo chodit doma bez podpůrné hole. Vánoční přání jí však nečekaně vyplnil právě kanadský streamer Felix 'xQc' Lengyel, který zrovna rozdával dárky svým divákům.

@anthemofthedead

XQC BOUGHT ME A WHEELCHAIR im overwheled with all the support thank youXQC ##xqc ##fyp ##xqclips ##wheelchair ##streamer ##XQCL

♬ original sound - Anthemofthedead

Když Anthem upoutala jeho pozornost, ani chvíli neváhal a dopřál jí kvalitní invalidní vozík v hodnotě 500 dolarů, který navíc doplnil o ergonomickou židli na hraní a streamování. "O svém postižení mluvím jen zřídka. Je to velmi bolestivé. Léky bolest sice trochu utlumí, ale je tu pořád a neustále se zhoršuje," vysvětluje Anthem na streamu. Pro xQc se jedná o drobnou částku, malé streamerce, a jeho dlouholeté fanynce, takový dar ale změní život.

Dárkům ale ještě nebyl konec. Náhodný divák se připojil a věnoval Anthem dárkovou kartu v hodnotě 300 euro, což ji už dohnalo k slzám. Zakoupený vozík brzy dorazil a Anthem se s ním hned pochlubila. Sám xQc byl trochu zklamaný, protože jí původně vybral dražší a vymakanější model, ovšem Amazon ho nemohl doručit. Streamerku to ale ani trochu netrápí.

Kdyby nebylo vás všech, už bych tady nebyla. Je opravdu těžké se s tím vypořádat. Nyní jsem ale vděčná, že jsem stále naživu. Na tento okamžik nikdy nezapomenu,
svěřila se Anthem všem divákům.

Na závěr promluvila k vlastní komunitě a připomněla divákům, aby nikdy nic nebrali jako samozřejmost. Poukazuje hlavně na zdraví a zdůrazňuje, že si ho sama nikdy nevážila, dokud nebylo pozdě. Vysvětluje, že se vše semlelo během jediného dne, kdy se probudila s bolestmi. Ty však už nikdy nepřestaly a neustále se zhoršují. Twitch znovu ukázal, že komunita je na prvním místě a ani xQc není jediným streamerem, který se rozhodl obdarovat své fanoušky.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: xQc, Vánoce