Přejít k hlavnímu obsahu

Reddit znovu v akci - manželka dala pryč mužovu novou konzoli poté, co zjistila, jak k ní přišel

30. 12. 2021 | 18:07 Lifestyle
Na populárním subredditu „Am I the Asshole“ se v poslední době skoro roztrhl pytel s příspěvky, které souvisí s herním světem. Tentokrát jde opět o znesvářené manžele. Manžel si pořídil nový PlayStation 5, který se jeho manželka rozhodla dát pryč, když se dozvěděla, jak k němu přišel. Kdo z nich je v právu?
Reddit znovu v akci
Reddit znovu v akci
Zdroj: Sony

O oblíbeném subredditu "Am I The Asshole?" jsme se tady na PLAYzone psali již několikrát. Zrovna nedávno jsme zveřejnili příspěvek o manželce, která měla údajně být posedlá videohrami. Pokud jste s tímto subredditem zatím neměli co do činění, urychleně to napravíme. Lidé, kteří mají dilema, zda se v určité situaci zachovali jako zmetci, popíšou svou situaci. Ostatní uživatelé následně v komentářích soudí, zda ano nebo naopak ne. V současnosti své soudy činí 3,4 milionu uživatelů. 

A o co jde v dnešním příspěvku? Hlavními hrdiny je znovu manželský pár, oba už překročili třicítku a autorkou je tentokrát žena. Manžel se rozhodl obdarovat sám sebe a pořídil si nový PlayStation 5. Což o to, na tom, že si člověk čas od času udělá radost, není nic špatného. Konzoli nicméně dotyčný pořídil za peníze, které patřily výhradně ženě a které byly určeny pro strýčka příhodu – v důležitých případech nebo v případě nouze.

Manželé se pohádali, žena konzoli následně vzala a zabalila. Chvíli uvažovala, zda ji vrátit a peníze si ponechat, pak si ale vzpomněla na svou sestru a třináctiletého synovce, pro kterého nemohla jeho matka PS5 sehnat. Rozhodla se tedy konzoli zabalit a dát pod stromeček pro svého synovce. Manželčina sestra jí dárek zaplatila. To, že je konzole pryč, manžel nepřijal dobře, rozkřičel se na svou manželku a požadoval, aby koukala konzoli vrátit, což odmítla.

„(Řekla jsem mu, že) konzola byla koupená za moje peníze, takže je na mě, co se s ní stane,“ dodala. Manžel se nadále zlobí a odmítá s ní mluvit. Manželka posléze objasnila jejich finance s důrazem na to, že všechny peníze na účtu pro případ nouze pocházely skutečně z její kapsy. Manžel vždy všechny peníze, které nejsou určeny na pravidelné účty, utratí a neušetří nic. Možnost, že by za novou konzoli ženě zaplatil, také odmítl, neboť se jednalo o „naléhavý případ“. V důsledku jeho chování žena také peníze přesunula na svůj osobní účet, k němuž manžel přístup nemá.

Problémem dle ženy není sama konzole, ale manželovo nezodpovědné zacházení s penězi, které se od svatby zhoršilo. „Já jsem také gamer a nemyslím si, že jeho koníčky jsou hloupé. Má dost peněz na utrácení, kdyby (konzoli) chtěl tak moc, mohl si na ni našetřit.“

Internetoví soudci bývají občas rozpolcení, nicméně v tomto případě měli poměrně jasno a muže označili za jasného zmetka. Ženě důrazně doporučili, aby okamžitě manžela odstřihla od svých účtů. „Odstřihla bych ho od svého účtu! Jestli chce konzoli, může si ji zaplatit. Ani se tě nezeptal! Je dospělý, potřebuje si vyřešit finance,“ napsala jedna z uživatelek. Další komentující dodává: „Už od dětství nás učí, že si nemáme brát, co není naše. Jen proto, že něco chceš, neznamená, že si to můžeš jen tak vzít.“

Málokdo tedy souhlasí s tím, že pořídit si zbrusu novou konzoli lze označit za „naléhavou“ záležitost. Mezi uživateli se najdou i sami hráči, kteří dávají ženě za pravdu. Další poukazují na to, že manžel vlastně svou ženu okradl, že v tomhle manželství budou pravděpodobně větší potíže a že možná bude i hůř. Co o této záležitosti soudíte vy? Na čí stranu byste se přiklonili?

Zachovala se podle vás žena správně?

Možnosti výběru
Štítky: Reddit