Přejít k hlavnímu obsahu

Pět světových rekordů ve Fortnite, které jen tak nepřekonáme

4. 1. 2022 | 12:00 Fortnite Žebříček
Přestože Epic Games nesděluje oficiálně rekordy ve Fortnite, historie v této battle royale hře zůstává zapomenuta jen zřídka. I když vývojáři nemusí oficiálně sledovat mnoho záznamů, my je máme však důsledně zaznamenány. Některé rekordy jsou překonány během pouhých dní, zatímco jiné se jen tak pokořit nedají. Ať je to jakkoli, zde je jejich přehled.
Fortnite
Fortnite
Zdroj: Epic Games

RAGES REVENGE - První hráč, který dosáhl úrovně 1 000

Z levelování ve Fortnite se stala soutěž. V průběhu let se tvůrci obsahu snažili dosáhnout v každé sezóně nejvyššího levelu. Po mnoha letech pokusů došlo během kapitoly 2, sezóny 8, k přelomu. YouTuber, známý jako Alex alias RAGES REVENGE, se stal prvním člověkem, který dosáhl levelu 1 000. I když vývojáři úspěch ještě oficiálně nezaznamenali, komunita na něj jen tak nezapomene.
 

272 Streak Sherl – Nejdelší série výher v řadě

Vyhrávat zápasy ve Fortnite je někdy naprosto snadné a někdy extrémně těžké. Známe to všichni. Každému z nás se stalo, že se podaří vyhrát více her v řadě. Když však tato čísla dosáhnou extrémů, stanou se rekordními. Hráč, známý jako 272 Streak Sherl, byl v kapitole 3 identifikován Fortnite trackerem jako uživatel s nejdelší výherní sérií. V současnosti je to 71 výher v řadě při hře ve squadech.
 

Počet výher v řadě
Počet výher v řadě
Foto: Fortnitetracker

Gato Velandia - Nejdelší sniper knockout

V dobách 'OG', kdy byla hra ještě mladá, bylo odstřelování považováno za umění. Schopnost skolit soupeře ze vzdálenosti více než 100 metrů nebyla nic jiného než čistá dovednost. Hráč známý jako Gato Velandia však dokázal téměř nemožné tím, že knocknul nepřítele na vzdálenosti 491 metrů. I po více než třech letech tento rekord zůstává nepřekonaný.
 

Clix – Největší výplata od Twitche pro streamera Fortnite

Není žádným tajemstvím, že profesionálové Fortnite vydělávají streamováním vysoké částky. Částky však nejsou nikde zveřejněny. Během úniku dat na Twitchi, ke kterému došlo na začátku října, byly odhaleny i výplatní listiny nejlépe vydělávajících streamerů na této platformě. Mezi nimi je na 33. příčce Cody Conrod, lépe známý jako Clix, který streamuje na Twitchi právě Fortnite. Podle údajů od roku 2021 vydělal přes 1 843 917 $ ze streamování.

Ninja – Nejvyšší vydělaná částka prostřednictvím kódu programu Support-A-Creator

Jméno Richard Tyler Blevins, alias Ninja, je bezesporu synonymem pro Fortnite. Je jedním z nejstarších tvůrců obsahu vůbec. I když možná není již tak populární jako kdysi, je stále jednou z nejznámějších postav v komunitě. Byl tak populární, že když byl jeho vzhled Icon Series uveden do Item shopu, vydělal přes svůj SAC přes 5 000 000 $. V současnosti se jedná o nejvyšší částku, kterou jako jednotlivec přes Support-A-Creator za jeden měsíc vydělal. 

Je škoda, že Epic Games nevede nebo nezveřejňuje oficiální statistiky ze hry. Určitě by bylo zajímavé je sledovat. Naštěstí máme možnost právě díky vám všem je zaznamenat a sledovat tak, jak se píšou nebo lámou rekordy i historie této nejpopulárnější battle royal hry. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.