Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč prodal svůj PlayStation 5, aby se mohl vrátit do dětství

2. 1. 2022 | 01:10 Lifestyle
Navzdory tomu, že konzole nové generace vyšly již v roce 2020, sehnat je není nic snadného a ti, kdo měli dostatek štěstí a nějakou včas "ulovili", si ji střeží jako oko v hlavě. Ani to ale nezastavilo zapáleného hráče, aby svůj nový PlayStation 5 prodal a místo toho si pořídil staré Nintendo 64 a kolekci klasických her.
Hráč prodal svůj PlayStation 5, aby se mohl vrátit do dětství
Hráč prodal svůj PlayStation 5, aby se mohl vrátit do dětství
Zdroj: Sony/Nintendo/Traxus

Málokdo si umí představit, že by se rozloučil se zbrusu novou konzolí a místo toho si koupil staré Nintendo 64 z roku 1996. I takoví nadšenci se ale najdou, mezi ně očividně patří i uživatel z webu ResetEra s přezdívkou Traxus. O svůj příběh se podělil v příspěvku, který trefně pojmenoval: "Prodal jsem svůj PlayStation 5 za N64... pošlete pomoc." Touha po staré konzoli, kterou nazývá "závislostí", se v něm znovu probudila, když uviděl starou rozbitou televizi, která se válela u silnice. 

"Přivolávající obrazy ze ztracených časů, ta prokletá relikvie na mě volala, podobně jako sirény ze starých příběhů, které lákaly neopatrné námořníky ke zkáze," popisuje Traxus. Televizi si naložil do auta, což rozpoutalo řetězec neblahých událostí, které vedly k tomu, že znovu vybudoval a ještě rozšířil svou kolekci Nintendo 64 z dětství. Aby svou závislost mohl uspokojit, prodal své PS5 Digital Edition. Nutno říct, že jeho manželka z toho radost neměla. 

Uživatel dodává, že své PS5 miloval a hodlá si ho v budoucnu znovu pořídit, až bude konzole dostupnější. Navíc jeho digitální knihovna her nikam neodejde. "Mám teď několik dětí a mám pocit, že z retro konzolí Nintendo 64 zajišťuje plno zábavy, a to hlavně pro malé děti se všemi svými skvělými 3D plošinovkami.  Hrál jsem se svým hochem Super Mario 64 a je to stejně skvělé jako v roce 1996."

I když si tedy Traxus myslí, že udělal dobře, přesto se ostatních uživatelů ptá, zda si myslí, že udělal správnou věc. Ačkoliv si mnoho hráčů asi neumí představit, že by vyměnilo svou novou konzoli za zařízení ze svého dětství, hlavní je, jestli mu Nintendo 64 udělalo radost. Navíc když je rozloučení s PlayStationem pouze dočasné (ačkoliv těžko odhadnout, kdy se PS5 dostane do obchodů). Možnost sdílet se svými blízkými něco ze svého dětství a přivolat možná i dávno ztracené vzpomínky ale může být k nezaplacení. A co vy, udělali byste něco podobného jako tento nadšenec do retro konzolí? 

Prodali byste PlayStation 5 za konzoli ze svého dětství?

Ano, bez váhání.
0% (0 hlas)
Možná bych o tom uvažoval, kdyby k tomu bylo i pár her.
33% (1 hlas)
Ne, nové konzole bych se nevzdal ani náhodou.
67% (2 hlasy)
Celkem hlasů: 3