Přejít k hlavnímu obsahu

Organizace Virtus.pro zakončila tento rok v profitu. Stalo se tak vůbec poprvé po 18 letech

3. 1. 2022 | 13:19 Zajímavost
Legendární organizace Virtus.pro, jež byla založena v roce 2003, doposud nezažila ani jeden výdělečný rok. Avšak rok 2021 tohle změnil a Virtus.pro poprvé v historii vidí na konci roční uzávěrky plusové hodnoty. Co to zapříčinilo?
Virtus.pro YEKINDAR
Virtus.pro YEKINDAR
Zdroj: Virtus.pro

Rok 2021 nebyl pro organizace vůbec jednoduchý. Jednalo se totiž o další rok s pandemií COVID-19, která zas a znova zapříčinila velké množství komplikací. Vedle přesouvání turnajů do online sféry jsme mohli být svědky i úplného rušení turnajů. Není se tak čemu divit, že organizace musí daleko šetrněji hospodařit s penězi. 

Komu se toto hospodaření podařilo na jedničku jsou Virtus.pro. Tato ruská organizace, jejíž založení se datuje až do roku 2003, zažila vůbec poprvé ve své historii výdělečný rok. Největší zásluhu na tom mají samozřejmě sponzoři a partneři. Bybit, tak se nazývá společnost z oblasti kryptoměn, která navázala tříletou spolupráci právě s Virtus.pro a má tak největší zásluhu na tom, že rok 2021 pro ně dopadl tak, jak dopadl. Mimo tuto společnost se o první profitový rok Virtus.pro zasloužili i dlouhodobý partneři HyperX a Parimatch, ke kterým se nově přidala sedmice dalších firem jako je Halls, SberMarket, Kingston, FURY a METR0.

Důležitým výdělkem jsou samozřejmě také peníze z vyhraných turnajů. U Virtus.pro tato suma letos činila téměř 3 miliony dolarů. Tato částka ovšem nenáleží jenom samotné organizaci, jelikož značnou část si na své účty připíší i reprezentanti, kteří svými výkony tuto částku vyhráli. K celé situaci se vyjádřil CEO Virtus.pro Sergey Glamazda:  „Díky našemu obchodnímu oddělení máme velmi silný výčet partnerů, z nichž každý je špičkou ve svém oboru. Letos můžeme být pyšní na spoustu věcí, ale rok 2022 nám přinese ještě víc vítězství!“ Doufejme tedy, že rok 2021 nebude prvním a posledním rokem, ve kterém se Virtus.pro vidí na konci roční uzávěrky plusové hodnoty.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Virtus.pro
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.