Přejít k hlavnímu obsahu

Megapřestup je dokonán! G2 posilňuje šestnáctiletý m0NESY, přidá se i Aleksib?

3. 1. 2022 | 18:02 Counter-Strike 2 Přestup
Dlouho očekávaný přestup bývalé hvězdy juniorky NAVI je oficiálně potvrzen. Ostrostřelec s přezdívkou m0NESY si už dlouho říkal o povolání do Tier 1 týmu, a teď se mu jeho velký sen plní, neboť ho jako svého nového AWP hráče, pravděpodobně na úkor AmaNEka, podepsali G2 Esports. Podaří se bratrancům Kovačovým vyždímat z tohoto talenta maximum a společně sesadit NAVI z trůnu?
m0NESY je v G2!
m0NESY je v G2!
Zdroj: HLTV.org

3. leden 2022 se zapíše do historie přestupů, asi jako když device odešel do NIP či NiKo do G2 Esports, o nichž se tu dnes budeme bavit. Ano, dnes generální ředitel G2 Carlos Rodriguez na svém Twitteru originálně potvrdil příchod teprve šestnáctiletého Ilyi "m0NESY" Osipova coby hráče, který má obrovský talent a potencionál měřit síly s očekávánou jedničkou roku 2021, s1mplem. O tomto kroku se mluvilo poslední měsíc, kdy přišlo hodně spekulací, které ještě více umocnil nedávný hráčův konec v NAVI Junior.

m0NESY se do týmu připojuje coby jako hlavní sniper, přičemž místo by mu měl uvolnit François "⁠AmaNEk⁠" Delaunay, který se snažil plnit povinnosti na lavičku posazeného Kennyho "⁠kennyS⁠" Schruba od března minulého roku. Avšak AmaNEk nikdy nebyl ryzím AWP hráčem, a když vezmeme v potaz, že v podstatě každý špičkový tým má svého jasného a pro tuto roli vyvoleného snipera, změna se nevybízela nikde jinde. I když to G2 ještě oficiálně nepotvrdili, tříletá štace Francouze je zdá se býti u konce.

Zbývá odpovědět na jednu otázku, a to, jestli bude 16letý mladík schopen předvést co nejlepší výkony i na té nejvyšší úrovni, jak si to o sobě myslí. Jeho čísla z akademie NAVI jsou úžasná, vždyť ve všech fázích WePlay Academy League měl průměrný rating 1,31 a rozdrtil veškerou hráčskou konkurenci, i když ligu nevyhrál. Zda tomu tak bude i tento rok, je zatím ve hvězdách, každopádně G2 na něj budou určitě spoléhat. Navíc už potřebují vyhrát nějaké tituly, neboť i když byli v posledních dvou letech ve formě, tituly prostě nepřicházely.

Závěrem je ještě nutné zmínit, že G2 by s tímto podpisem neměli ukončit svůj lov na přestupovém trhu. Do týmu si totiž údajně šlape cestičku i finský in-game leader Aleksi "⁠Aleksib" Virolainen z OG, jenž by nahradil Nemanju "⁠nexa⁠" Isakoviće nebo Audrice "⁠JaCkz⁠" Juga, a také bývalý trenér Vitality Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam. Tyto přestupy ale zatím nejsou neoficiální, všichni byli hladoví po tom nejzvučnějším.

Pravděpodobná sestava G2 Esports v roce 2022 vypadá následovně:

 Bosna a Hercegovina Nikola "NiKo" Kovač
 Bosna a Hercegovina Nemanja "huNter-" Kovač
 Rusko Ilya "m0NESY" Osipov
 Finsko Aleksi "Aleksib" Virolainen
 Srbsko Nemanja "⁠nexa⁠" Isaković /  Francie Audric "⁠JaCkz⁠" Jug

 Francie Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam (trenér)

Zdroj: hltv.org
Štítky: G2 Esports, m0NESY
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.