Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike na Nintendu DS a PS Vitě? Realita díky modderovi

4. 1. 2022 | 20:32 Counter-Strike 2 Zajímavost
Pokud jste si někdy chtěli zahrát Counter-Strike 1.6 nebo Global Offensive na konzoli, měli jste zkrátka smůlu, hra od Valve je odjakživa počítačovou exkluzivitou. Nebo není? Šikovný modder s přezdívkou Fewnity si dal práci a vytvořil port pro konzole PS Vita a Nintendo DS.
Counter-Strike na Nintendu
Counter-Strike na Nintendu
Zdroj: Valve, Nintendo

Franšíza Counter-Strike od Valve je takřka odjakživa jednou z nejznámějších herních stříleček z pohledu první osoby a své fanoušky má všude po světě. Známá je svou kompetitivní minulostí a systémem, který neodpouští sebemenší chybu. Navzdory pokusům vývojářů dostat hru na konzole se tak ale nikdy, tedy alespoň oficiální cestou, nestalo a Counter-Strike zůstává i nadále počítačovou exkluzivitkou. Jeden z fanoušků hry se rozhodl, že CSko si chce užít i na Nintendu DS a PS Vita. Použil své modderské dovednosti a hru na obou platformách zprovoznil.

Přesto, že se jedná pouze o modifikaci a Nintendo DS nenabízí žádný převratný hardware, vypadá velmi slibně. Tvůrce s přezdívkou  Fewnity uvedl, že na verzi pro obě stařičké konzole pracoval od začátku minulého roku. Hra je plně kompatibilní se systémem a nabízí koupi zbraní skrz poklepání na displej v dolní straně a nespočet dalších dosti zajímavých úprav.

Alfa verze zatím obsazuje pouze single-player, na hře více hráčů se pracuje. Modder si dal práci i s crossplayem a hru si budete moci vychutnat na obou platformách zároveň. Kdy se tak stane ale zatím není jasné.

Zdroj: Dexerto
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.