Přejít k hlavnímu obsahu

Jaký byl přelomový rok 2021 pro SINNERS, třetí nejaktivnější tým světa?

22. 12. 2021 | 15:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední vystoupení týmu SINNERS v letošním roce je za námi přesně týden. Rok a tři týdny po příchodu oskara můžeme tedy hodnotit, jakých bylo uplynulých dvanáct měsíců, na které asi málokdo najde více negativních slov než těch pozitivních. Závěr sezóny se sice zdál méně úspěšnější a byl zakončen prohrou v play-off ESEA Premier, celkově ale rok 2021 nejde hodnotit jinak než jako povedený.
SINNERS na MČR 2021
SINNERS na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone / MČR

Rok 2021 je pro SINNERS rokem mnoha splněných cílů. Když se v lednu dostali do nejlepší světové čtyřicítky, už z ní ani jednou nevypadli. Hned v únoru poprvé nakoukli do TOP 30 a od konce června z ní až do prosince ani jednou nevypadli. Už jen tohle dokazuje, jak výjimečný rok to pro hříšníky byl. Celkově si přišli na 146 tisíc dolarů na výhrách z turnajů, což dělá něco v přepočtu přes 3 miliony korun. Také po téhle stránce SINNERS zaznamenali velký skok, oproti roku 2020 jde o trojnásobek. Nejcennější ale byla možnost změřit síly se špičkou, konkrétně na turnaji IEM Fall a v ESL Pro League. Získali také své první mezinárodní online tituly, které byly rozprostřeny po celém roce – Shadow League, ESEA Premier a V4 International Cup.

Naprosto klíčový byl pro SINNERS nepřetržitý grind. Celkově za rok 2021 odehráli hříšníci 391 map v HLTV zápasech, které neobsahují například první kola otevřených kvalifikací. Jejich winrate je na 59 procentech (negativní byli pouze na již neaktivní mapě Train), což je v kombinaci s jednou účastí v turnaji za druhou hlavní důvod, proč se takto dlouho drží nahoře. Až ke konci roku se to změnilo, když po kláních nejvyšší kategorie začali dostávat pozvánky do pokročilejších fází menších turnajů. To jim sice trošku rozvázalo ruce z hlediska časového vytížení, na druhou stranu se jim ale tolik nevedlo a po IEM Fall vypadli v mnoha soutěžích hned po prvním zápase. I přesto se však dokázali udržet ve výšinách, kde se nacházejí po celý rok.

Kolem a kolem, SINNERS letos patřili mezi vůbec nejaktivnější týmy na světové scéně. Více map a zápasů odehráli pouze SKADE a Copenhagen Flames, což jsou týmy, které se drží na podobné úrovni jako česká jednička. Už jen na základě tohoto faktu se dá jasně říci, že hříšníci letos obětovali hraní absolutní maximum a v mnoha fázích roku prostě nebyl čas na pořádný trénink a ladění neduhů ve vlastní hře. Skrze tak velkou porci odehraných zápasů se dá i odpustit občasné zakopnutí, které leckdo nenesl dobře, ale při takovém počtu je v podstatě nemožné, aby nějaká ta prohra s papírově slabším týmem nepřišla. Totéž ale platí také opačným směrem, SINNERS se letos mohou těšit i z výher nad takovými pojmy, jako jsou G2 nebo Heroic.

Vůbec poslední tažení úspěšného roku si SINNERS zažili v poslední sezóně ligy ESEA Premier, z níž se brzy stane ESL Challenger League. Právě tady koncem června zaznamenali hříšníci svůj největší triumf, když postoupili do ESL Pro League a odnesli si krásných 20 tisíc dolarů. Tato sezóna tak úspěšná nebyla, možná už je prostě jen po celém tom kolotoči jednoho zápasu za druhým potřeba si jen pořádně odpočinout a dobít baterky pro rok 2022. Poslední zápas odehráli proti Copenhagen Flames, na které nestačili a vypadli na děleném 7. místě. Tohle už ale nikdo v budoucnu řešit nebude, hezčích zpráv z tábora SINNERS dorazilo letos mnohem více. A snad budou jen pokračovat, doufejme, že stejně jako tým ve stejném složení.

Štítky: SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.