Přejít k hlavnímu obsahu

Neposkytl doklad o očkování, přišel tak o možnost trénovat svůj tým

6. 1. 2022 | 10:00 VALORANT Lifestyle
Bývalý trenér Valorant týmu KRÜ Esports, který dosáhl s týmem neuvěřitelných úspěchů, se rozhodl změnit působiště. Jeho dalším cílem měl být Brazilský tým LOUD. Nepočítal ale s tím, že v Brazílii mají aktualizovaný zákon o očkování. Cizinci, kteří nemají trvalý pobyt na území Brazílie, musí mít doklad o očkování, to Onur ovšem nemá a očkovat se odmítá. Byl proto deportován a o možnost koučovat svůj tým tak přišel.
Rodrigo "Onur" Dalmagro
Rodrigo "Onur" Dalmagro
Zdroj: Riot Games

34letý trenér Rodrigo "Onur" Dalmagro, který KRÜ dovedl na velmi vysokou esportovou příčku, se po debatě rozhodl tým opustit a připojit se k týmu novému. Tím měl být brazilský tým LOUD, svoji možnost ale prošvihl, když byl deportován poté, co nepředložil průkaz o očkování proti COVID-19.

Rozhodnutí připojit se k týmu LOUD a zároveň se přestěhovat do Brazílie udělal v době, kdy se případy v zemi teprve rozrůstaly a po čas stěhování nebyl vyžadován doklad o očkování, ale pouze negativní PCR test.

Tým KRÜ
Tým KRÜ
: Riot Games

KRÜ Esports je jedním z mála Valorant týmů, který vyšel z turnaje Valorant Champions jako revitalizovaný. Herní zástupci Latinské Ameriky již nejsou takovými outsidery, jak si každý myslí, dokázali to taky mimo jiné výhrou nad celky jako Sentinels, Fnatic nebo Gambit. Právě Onur měl na tomto úspěchu veliký podíl a tak je pro Ameriku škoda, že mu bylo zamítnuto trénovat další tým se značným potenciálem. 

Nejsem proti očkování ale proti zdravotnímu pasu, což není totéž. Ti, kteří mě znají, znají také můj postoj. Mluvil jsem o tom už v minulosti a chápou, když jim řeknu, že jsem v souladu se svým přesvědčením. Naštěstí nemám s týmem LOUD podepsanou smlouvu, vedli jsme teprve jednání, ačkoliv jsme velmi pokročili a v nejlepším museli jednání utnout, není mezi námi žádná právní vazba. Když byl manažer týmu informován o cestovních omezeních, požadovalo se po něm pouze PCR s platností kratší než 72 hodin. Dne 20. prosince Brazílie vydala nové nařízení, které kromě PCR zahrnuje povinné očkování cizinců bez trvalého pobytu. Nevěděl jsem to a oni také ne.
Onur za dob úspěchů týmu KRÜ Esports
Onur za dob úspěchů týmu KRÜ Esports
: KRÜ Esports

Nakonec Onur potvrdil, že jeho pracovní jednání u LOUD bylo staženo a znovu se tak dostává do volné agentury jako trenér s dodatečnou informací, že i když je k dispozici a kdykoliv může odcestovat, nemůže tak učinit do zemí, které vyžadují povinný doklad o očkování.

Zdroj: Ginx.tv