Přejít k hlavnímu obsahu

Hurá Liga vyvrcholí bojem o titul. Kteří čeští hráči se dnes představí?

8. 1. 2022 | 13:00 Hearthstone Turnaj
Česká Hearthstone komunita má kromě tradičních turnajů na PLAYzone nebo Topgamingu možnost zahrát si i časově méně náročnou Hurá Ligu. Tento víkend se koná závěrečná část druhé sezóny, ale třetí je již za dveřmi, pojďme si trochu přiblížit jak tato liga funguje.
Teaser na finále Hurá Ligy
Teaser na finále Hurá Ligy
Zdroj: BoreCZ

Hurá Liga je organizace, která se věnuje především sportu – tenisu, stolnímu tenisu a badmintonu. Před nedávnem rozšířila svoji působnost i do řad esportu a kromě již zřejmého Hearthstone si na své mohou přijít také hráči Rocket League, FIFY nebo NHL. Systém soutěže v Hearthstone je celkem jednoduchý. Všechny zápasy základní části i play-off jsou hrané jako Conquest BO5 s banem. Základní část má osm kol a hraje se swissem. Na každé kolo je určený jeden týden s nefixním termínem odehrání, jde tak o naprosto vhodný systém především pro ty, kdo nemají mnoho času, ale rádi by si zasoutěžili.

Do vyřazovací části nyní postoupilo nejlepších 12 hráčů ze základní části, z nichž první čtyři byli rovnou nasazeni do čtvrtfinále a zbývající osmička si to rozdala v osmifinále. Vyřazovací fáze ligy byla původně zamýšlena také jako týdenní záležitost na každé kolo, nicméně ke konci nynější sezóny se hráči díky iniciativě Kapra dohodli, že celou TOP 8 odehrají v jeden večer, a to ještě streamovaně s komentářem. Na boj o titul druhé sezóny Hurá Ligy se můžete podívat právě dnes od 17 hodin. Živého vysílání se zhostí Kapr.

Finálových bojů se sice nezúčastní ty největší ryby domácího rybníka, i přesto se však můžete těšit na hezký výčet známých jmen. Celkově se o titul utkají tito borci: Eichii, supermozek, Rjú, Tomat, TullamoreDew, Čéša, BoreCZ a již zmíněný Kapr. Ačkoliv je účastnický poplatek 100 Kč (do nové sezóny bude 150 Kč), tak odměna je připravena pouze pro šampiona. Hráči tak mají o motivaci postaráno, šampionem se může stát jen jeden! Pokud vám naopak tato soutěž unikla a zaujala vás, zaregistrovat se do třetí sezóny můžete zde.

Štítky: Hurá Liga, Kapr
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.