Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO! eSuba se loučí se dvěma pilíři a oficiálně vítá nové posily

11. 1. 2022 | 15:58 Counter-Strike 2 Přestup
Jak už to po každé sezóně bývá, některé týmy setrvávají, jiné mění sestavu a další se úplně rozpadají. Tentokrát si povíme o případu číslo dva. eSuba totiž oznámila, že jádro loňského složení sice zůstává pohromadě, ale hned po rozloučení s důležitými články jsme se dočkali dvou nových tváří.
eSuba CS:GO tým pro rok 2022
eSuba CS:GO tým pro rok 2022
Zdroj: sociální sítě týmu

Aktualizace původního článku: Spekulace se potvrdily jako správné a nové posily eSuba přivítala pouze den poté, co se rozloučila s lukem a twistem. Potvrzená sestava eSuby pro rok 2022 vypadá takto:

 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Slovensko Lukáš 'sAvana1' Lintner
 Česká republika Lukáš 'Levi' Bouřa
 Česká republika Dominik 'desty' Černý

 Slovensko Tomáš 'benq1' Masaryk – trenér


eSuba zakončila rok 2021 titulem z Orange MSR, parádními výkony na V4 Future Sports Festivalu a bronzovou medailí z Vodafone MČR v počítačových hrách. S návratem do LAN prostředí modrá krev opět ožila a dala zapomenout na některá předchozí drobná zklamání. Ani tento výčet podzimních výsledků ale nestačil k tomu, aby sestava zůstala pohromadě pro následující sezónu. Hráčům končily smlouvy, tudíž nebylo potřeba se ničím omezovat, jenom samotným výběrem případných, co nejideálnějších posil.

Včera jsme se dozvěděli o přesunu sestavy GLORE, spolu zůstává také kompletní sestava Entropiq Prague. Odhalit karty se jako třetí rozhodla eSuba, která se nejprve rozhodla rozloučit s dvojicí hráčů. Řady modré krve opouští ostřílený střelec Matěj 'twist' Petráš a po dvou letech se loučí také Lukáš 'luko' Hrabčík, který poslední půlrok strávil v roli in-game leadera. Právě jeho konec v eSubě tedy znamená, že tým opět čeká spousta práce od základů, přece jenom více než půl roku je v eSubě pouze Dominik 'blogg1s' Janita.

Dá se očekávat, že oba hráči pospolu nezůstanou a nová angažmá si hledají samostatně. U luka se nejvíce nabízí opětovné spojení se svým dlouholetým parťákem Petrem 'jaro' Rauchem, jenž v eSubě skončil na začátku léta, otázkou ale je, pod jakou organizací by to bylo. Jaro naposledy reprezentoval Dark Tigers, z jejich tábora ale zatím žádné informace neprosakují. Co se týče twista, tak u něj hodně bude záležet na tom, který z týmů širší domácí špičky bude mít ve svém kádru místo. Zatím se všichni nechme překvapit.

Scénou již kolují také jména, která by do eSuby měla zamířit. Najít si cestu zpět do tábora modrých by si podle všech informací měl znovu najít Lukáš 'Levi' Bouřa, jenž naposled vloni na jaře hájil barvy ENTERPRISE, poté, co opustil právě eSubu. Jeho kvality ale nikdo zpochybňovat nemůže, a pokud najde své staré já, může být více než plnohodnotnou náhradou twista. Posledním dílem skládanky by se pak měl stát někdejší mistr České republiky Dominik 'desty' Černý, který naposledy hájil barvy EERINESS MARVO. K eSubě měl navíc blízko i minulosti, takže ačkoliv by pro něj šlo o velký posun nahoru, není přestup ani tolik překvapivý. Stále jde zatím jen o spekulace, které veřejně jako jediný publikoval portál eplayer.

Štítky: eSuba, luko, twist
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.