Přejít k hlavnímu obsahu

Nadšenec postavil konzole PS5 a Xbox Series X z Lega

12. 1. 2022 | 09:55 Lifestyle
Z oblíbených kostiček Lego se dá vytvořit snad vše. Zapálený nadšenec s přezdívkou BrickinNick z nich postavil přesvědčivě vypadající modely PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Své konzole sdílel na webové stránce LEGO Ideas.
Nadšenec postavil konzole PS5 a Xbox Series X z Lega
Nadšenec postavil konzole PS5 a Xbox Series X z Lega
Zdroj: BrickinNick

PlayStation zveřejnil na Štědrý den, Xbox pak po Novém roce. Oba modely si můžete prohlédnout z různých úhlů blíže na odkazech, které BrickinNick sdílel prostřednictvím twitterového příspěvku níže. Obě konzole jsou postaveny v poměru 1:1, a to včetně všech tlačítek, portů a slotů, které se nachází tam, kde mají být. Nechybí ani ovladače. Musíme uznat, že BrickinNick je opravdu šikovný. 

"Všechny čudlíky, porty a další detaily najdete přesně tam, kde byste je očekávali. A abych to vytáhl ještě na vyšší úroveň, udělal jsem to tak, že je možné (model) otevřít, což odhalí tři videoherní scény skryté uvnitř. Každá ze scén se dá z konzole snadno vyndat a vystavit samostatně," popisuje tvůrce model PlayStationu.

Pro ty, kdo o LEGO Ideas slyší poprvé, jedná se o web, kde mohou jednotlivé modely sbírat hlasy od komunity a mají tak šanci se jednou skutečně prodávat. Tímto způsobem vyšlo například Lego Flinstonových nebo seriálu The Office. Aby PS5 a Xbox z kostek dostaly šanci objevit se na pultech obchodů, musí projekty nasbírat 10 tisíc hlasů. Když jsou úspěšné, prodávají se pak po celém světě. Když nezískají dostatek v hlasů v určitém časovém horizontu, mají smůlu. PlayStation má v současnosti už přes 1000 hlasů, Xbox zatím „pouze“  675. 

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, na hlasování má komunita ještě spoustu času. Nebylo by ale špatné, kdybychom si mohli pořídit vlastní PlayStation z kostek. Ostatně kdo ví, třeba se v obchodech objeví ve větším počtu než jeho skutečná předloha.   

Zdroj: GameByte
Štítky: Playstation, Xbox, LEGO